BİRGÜN/ANKARA

KESK, OHAL’in kaldırılması, KHK’ların geri çekilmesi ve ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçilerinin derhal görevlerine iade edilmesi talepleri ile Türkiye genelinde eylem kararı aldı. KESK’in 29 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek eylem takvimi şu şekilde:

Açığa alınan KESK üyesinin maaşını da kesmek istediler

“--29 Eylül Perşembe işyerlerinde ve yerellerde imza kampanyası başlatılarak, 15 Ekim tarihine kadar işyerlerinde, kent meydanlarında kurulacak stantlarda “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz” başlıklı bildiri dağıtımı yapılacak.

--1 Ekim 2016 tarihinde merkezi basın açıklamaları gerçekleştirilecek.

--5 Ekim Dünya Öğretmeler Günü vesilesiyle “Güçlü ve Demokratik Bir Toplum İçin Öğretmene Değer Ver!” teması ile illerden katılımla Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yapılacak.

--1-2 ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde öncelikli olarak açığa almaların yüksek olduğu illerden başlayarak Eğitim Sen üyelerinin geniş katılımı ile toplantılar gerçekleştirilecek.

--10 Ekim katliamının yıl dönümünde yurt çapında eylem ve etkinliklerle barış karanfilleri anılacak.

--Emek ve demokrasi güçlerinin katılımı ile “OHAL kaldırılsın” talebiyle 12 Ekim’de illerden yola çıkan yürüyüş kolları 15 Ekim sabahı Ankara’da olacak.

KESK'li emekçiler: Faşizme teslim olmayacağız!

“Umut sen de, ben de biz de”

Mülkiyeliler Birliği’nde KESK MYK üyelerinin de katıldığı basın toplantısında açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, KESK’in emek, demokrasi ve barış düşmanlarının hedefinde olduğuna dikkati çekti. Köse, “Her şeyden önemlisi KESK hedefte, çünkü KESK, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür. İşte bunun için aslında hedefte olan sadece bağlı sendikalarının üyeleri açığa alınan, ihraç edilen, gözaltına alınan, tutuklanan KESK değil, emek, barış ve demokrasiyi savunan herkestir” dedi.

Eylem takvimini açıklayan Köse, Gün, umutsuzluk günü değil, umudu, dayanışmayı, direnişi, mücadeleyi büyütme günüdür. Ülkemizde yepyeni, mutlu bir hayatın filizlenmesini sağlayacak, Umut sende, bende, bizde…

Ortak değerlerimize sahip çıkmaya devam edecek, fiili ve meşru mücadelemizi her koşulda sürdürmek için birbirimize daha fazla kenetlenecek bu oyunu bozacağız” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net