Antalya’daki Beydağları’nın en yüksek zirvelerinden Bakırlıtepe’nin eteklerinde yer alan Saklıkent Kayak Merkezi’ne ulaşan 38 kilometrelik yol boyunca uzanan çam ormanları, otomobillerin geçebilmesi için yok edildi.

Diken'de yer alan habere göre; 2 bin 500 metre rakımlı Bakırlıtepe’nin eteklerinde yer alan Saklıkent, bölgenin en gözde turizm destinasyonlarından biri. Kayak sezonunun aralıktan marta kadar sürdüğü tesislere, Beydağları’nı geçen 38 kilometrelik bir karayoluyla ulaşılabiliyor.

‘Turizm yolu’ olmasına rağmen, mermer ocakları yüzünden günün her saati TIR trafiğinin yoğun olduğu yolun yenilenmesi ve genişletilmesi için Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü çalışma başlattı. Bu kapsamda üç ihale yapıldı. 5-15’inci kilometreler arasını kapsayan iki ihalede 1 milyon 772 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Yolun ilk 10 kilometrelik bölümünde asfaltlama çalışmalarının başlaması beklenirken, yolun 15 ila 38’inci kilometrelerine ilişkin üçüncü ihale de 14 Mart’ta yapıldı. Son ihalede süreç devam ederken virajlarda yolun daraldığı gerekçesiyle çam ağaçları kesilmeye başladı bile.

Toplam 210 günde yolun 23 kilometrelik son bölümünde asfaltlama tamamlanacak.

KESİM 'ABARTILI' DEĞİL
Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, çalışmanın ‘ciddi bir yol genişlemesi içermediğini’ söylese de tehlikeli noktalarda geçişi düzenlemek için bazı ağaçların ‘kesilmek zorunda olduğunu’ belirtti. “Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz. Gerekli olduğunu düşündüğümüz ağaçları ancak izin verirlerse kesiyoruz” diyen Altıok, ‘abartı olarak değerlendirilebilecek sayıda ağaç kesilmediğini’ söyledi. Altıok, şöyle konuştu: “Burada insan hayatıyla ilgili bir denklem var. Yol kenarında kökleri çürümüş ağaçlar var, yol yapım çalışmalarında gerekli değilse onlara dahi dokunmuyoruz.”

Kaynak: Birgun.net