4 Haziran'da İstanbul Erkek Lisesi'nin mezuniyet törerinde öğrencilerin bildiri yayımlamasıyla başlayan direniş dalga dalga büyüyerek bütün ülkeyi etkisi altına aldı.

İzmir'in Bergama İlçesi'nde bulunan Akif Ersezgin Anadolu Lisesi de bildiri yayımladı.Öğrenciler tarafından yayımlanan bildiri şöyle:

Sırtını gerici karanlığa dönenlerin yanındayız.Birlikte, yüzümüzü aydınlık geleceğe çevireceğiz.

Ey Akifli! Bir ampul bir odayı aydınlatırken bizim yıldızımız dünyayı aydınlatacak.Hayallerimizin önüne ördükleri duvarları tek başımıza yıkamayız, birlikte yapacağız.Derslik, öğretmen ve materyal eksikliği olmamasına rağmen Bergama'da önde okulumuz Akif Ersezgin Anadolu Lisesi'nin YKP Fen Lisesi'nin kontenjanları düşürülüyor.

Birçok kardeşimiz hayalindeki okula gidemeyecektir ve Anadolu Liseleri dışındaki liselere, açıkça meslek liselerine ve imam hatip liselerine yönlendirilmiş olacaktır.Bilinsin ki hayalleri sahipsiz değildir.

Eğitimde bilimsel, laik ve demokratik ilke ve değerleri temel almak yerine, farklı din, mezhep ve kimlikleri yok sayan ayrımcı, ötekileştirici politikalar hayata geçirilmektedir.Okulumuzun iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz.Kindar ve dindar bir gençlik olmayacağız.

Hepimizin sırt çantasını gelecek kaygısıyla dolduruyorlar.Üstüne her gün değiştirdikleri sınav sistemiyle kobay yerine koyuyorlar.

İsyan Ediyoruz

Sırt çantamızdan umut ve heyecanı eksik etmeyeceğiz.''Diplomalı'' işsizler olmayacağız.

Memleketi; şeriatçıların, hırsızların, laiklik düşmanlarının ve katillerin elinden kurtaracağız.

Değiştireceğiz

Bu: laikliğin, aydınlanmanın ve özgürlüğün sesinin yükseldiği bir ayaklanmadır.

Düşlerimizi, bir araya getirip, hep birlikte geleceği düşlediğimiz şekilde kuracağız.

Hiç kimse güneşin doğuşunu engelleyemedi ama biz karanlığı engelleyebiliriz. Akifliler olarak düşlerimizdeki özgür dünya için sorumluluk alıyoruz.

Unutmayın!

Bu okul, bu ülke, bu gelecek bizim.

Kaynak: Birgun.net