HÜSEYİN ŞİMŞEK / [email protected]

İzmir'de yakalanan 6 IŞİD militanının AKP üyesi çıkmasının ardından AKP-IŞİD arasındaki bağa bir yenisi eklendi. IŞİD’in faydalandığı kaynak kitapların basımını yapan Guraba Yayınevi’nin kurucusu Abdullah Yolcu’nun, Haziran seçimleri öncesinde AKP’ye oy kazandırmak için seçim çalışması yaptığı ortaya çıktı. Yolcu, AKP’ye oy verilmesini çünkü AKP ile “rayına oturtmak istedikleri düzenin içine gireceklerini" ve "Şeriat paketini çıkaracaklarını" söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın halk kütüphanelerine dağıttığı ve IŞİD militanlarının kaçarken bıraktığı eşyalar arasında bulunan kitapların basımını yapan Guraba Yayınevi’nin kurucusu Abdullah Yolcu, internet ortamında paylaşılan bir “sohbet "te AKP’ye oy vermenin vacip (dinen yapılması gereken) olduğunu, oy vermeyenlerin vebal altına gireceğini ifade etti.

'Düzenin içine gireceğiz'

6 IŞİD militanının AKP üyesi çıktığı İzmir’de çalışmalar yapan Yolcu, Selefi hareketin kendisini Türkiye'de “görevlendirdiğini” söyledi. Yolcu, IŞİD militanları için, “Onlar kafir değil iyi niyetlidir. Militanlarının yüzde 70’i inşallah şehit olmuştur. Onlardan geriye kalanlara yardım edin” derken AKP ile “şeriatın geleceğini" de söyledi. Yolcu, “Türkiye, 10 senedir siyahtan beyaza geldi. Bize vaciptir, AKP’ye oy vermemiz lazım. AKP İslam için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

'Oy vermeyen vebal altına girer'

Oy kullanmanın haram olduğunu söyleyen dini alimlere tepki gösteren Yolcu, oy vermeyenlerin AKP’nin yolunu kesmemek için susması gerektiğini söyledi. Yolcu, “AKP’ye oy vermek vaciptir. Saflar ayrılmıştır. Biz şu an çok iyi gidiyoruz. AKP’ye oy vermeyen vebal altına girer. Bütün alimler bizim arkamızda. Bu ekip başımızdan ayrılmasın. Seçimler kırılma noktasıdır. Ya rotayı tamamlarız ya da yolda yarıda kalırız. Biz dünya ile savaşıyoruz” dedi.

İzmir’de IŞİD’çiler AKP’li çıkmıştı

İzmir’de varlık gösteren Selefi grupların AKP ile bağı yapılan operasyonlarla ortaya çıkmıştı. 2015 yılı Temmuz ayında İzmir'de gerçekleştirilen operasyonda IŞİD üyesi 7 kişi yakalanmış, tutuklanarak cezaevine gönderilen 7 kişiden F.Ş’nin ve E.Ç’nin AKP Menemen İlçe Teşkilatı Üyesi oldukları ortaya çıkmıştı. Mart ayında İzmir merkezli bir başka IŞİD operasyonunda da 15 IŞİD üyesi yakalanmış, yakalananların dördü AKP’nin kayıtlı üyesi çıkmıştı.

Kaynak: Birgun.net