1990'lı yılların sevilen çocuk yarışması Hugo'da küfür tartışması yeniden gündeme geldi. Yarışmayı kaybettiği için küfreden çocuğun gerçek olduğu programın yapımcısı tarafından doğrulandı.

Programın sunucusu Tolga Garipoğlu ise CNN Türk'te Mesut Yar'ın programına katılarak böyle bir olayın hiç yaşanmadığını söyledi. Programda böyle bir küfürün olup olmadığı ise videosu olmadığı için kanıtlanamadı.

Bunun üzerine ekşi sözlük’teki kullanıcılar, olayın gerçek olduğunu kanıtlamaya girişti. Günlerdir ekşi sözlük’te gündemde olan ‘hugo’da küfreden çocuk’ başlığında o dönem yayınlanmış köşe yazıları dahi paylaşıldı.

TOLGA ABİ: ‘SÖYLEYECEKLERİM VAR, CANLI YAYINDA AÇIKLAYACAĞIM’
Tartışmanın kilit ismi Tolga Gariboğlu da günlerdir süren sessizliğini bozdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, ABD’de hayata geçirmeyi planladığı bir proje üzerinde çalıştığını ifade eden Gariboğlu, olayla ilgili söyleyeceklerini Türkiye’ye dönünce canlı yayında dile getireceğini belirtti. Gariboğlu’nun bu ketum hali bir kez daha herkesin merakını kurcaladı.

TV YAZARI YÜKSEL: ‘PROGRAMI İZLEDİM VE YAZDIM, YANLIŞ OLSA TEKZİP EDİLİRDİ’
Son olarak 1 Ekim 1993 tarihli Tercüman gazetesindeki köşesinde olayı aktaran gazeteci Barbaros Yüksel küfür edildiği öne sürülen programı bizzat izlediği yönündeki açıklamasıyla dikkat çekti.

Hurriyet'e konuşan Yüksel, “Şimdiki gibi çok sayıda televizyon kanalı ve sosyal medya olmadığı için o dönemki köşelerimiz çok ilgi görüyordu. Zaten yanlış bir içerik olsa, Tolga’dan ya da çevresinden tepki gelirdi. Tekzip gelirdi” dedi.

Yüksel, “Tolga’nın neden bu olayı sakladığını bilmiyorum. Ekranda insanlar izledi. O dönemde de şu an olduğu gibi çok konuşuldu. Hatta bizim gazetede de epey konusu döndü, ‘Dünkü programı izlediniz mi?’ diye. O dönem Kanal 6’da çalışanlar da bunu bilir. Belki de Tolga tekrar bu konuyla gündeme gelmemek icin gizliyor bu olayı. Bilemiyorum. Çünkü aslında çok başarılı bir insandı. Programı da çok iyi götürüyordu. Kamuoyundan bu kadar uzak kalmışken, şimdi böyle bir olayla hatırlanmak istemiyor olabilir” ifadesini kullandı.


Kaynak: Birgun.net