Avusturya’nın Viyana şehrindeki Schwechat Uluslararası Havalimanı’ndaki haber bandında yayınlanan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimiyle kaldırılan “Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor” yazısı için Avusturya Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Panoda, günlük Kronen gazetesinde yayınlanan ve Diyanet’in “Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir” fetvasına atıf yapılan haberin başlığı yayınlanmıştı.

Gazeteye ait panodaki yazı, tepkilerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimiyle kaldırılmış, Avusturya Maslahatgüzarı da Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Avusturya’da basın özgürlüğü var”ifadelerini kullandı.

Havalimanının basın sözcüsü Peter Kleemann ise “Ülkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesinin kiraladığı reklam panosuna yazdığı her şey kendilerini bağlar. Reklamların içeriğinden havalimanı yönetimi sorumlu değildir” dedi.

Aynı havalimanında buna benzer bir olay daha yaşanmıştı. Ekrana yansıtılan “Türkiye tatili ile sadece Erdoğan’ı destekliyorsunuz”başlıklı Kroen gazetesi haberi yine Türkiye’nin girişimiyle kaldırılmıştı.

Kaynak: Birgun.net