Sümeyye Erdoğan-Selçuk Bayraktar çiftinin 14 Mayıs'taki düğünü için Yahya Kemal Kültür Merkezi’ndeki hazırlıklar hız kazandı. Merkezin bulunduğu Halkalı’da adeta OHAL ilan edildi. Bariyerlerle çembere alınan kültür merkezine gelen yollarda güvenlik güçleri alarma geçti. Bölgede adeta kuş uçurtulmuyor. Resmi ekiplerin yanı sıra sivil polis ekipleri de 24 saat bölgede aralıksız çalışıyor. Şimdiye kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan kültür merkezi tarihinin en “titiz” günlerini yaşıyor.

Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı işçiler, merkezi santim santim inceleyip temizliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı mobil araçlar da hazırlıkları yürüten işçilere ve bölgedeki güvenlik güçlerine çay servisi yapıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI EKİBİ İNCELEME YAPTI

14 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te yapılacak nikah töreni için, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ankara’ya yolcu eden koruma ekibi, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Konvoyda yer alan motorlu eskortlar da araçların giriş çıkışlarıyla ilgili ön hazırlık yaptı

BELEDİYE EKİPLERİ ÇALIŞIYOR

Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı ekipler ise merkezde boya ve temizlik çalışması yaptı. Vinçler yardımıyla gösteri merkezinin yüksek cam duvarları silindi. Bölgedeki kaldırımlar da yeniden boyandı.

BARİYERLERLE ÖRÜLDÜ

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nin çevresine bariyerler yerleştirildi. 3 TIR dolusu bariyer de nikah günü kullanılmak üzere bölgeye getirildi. Hazırlıklarda çalışan görevliler için gösteri merkezinin bahçesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil büfe kuruldu.

6 BİN DAVETLİ

Düğüne 6 bin kişinin davet edildiği öğrenildi. Davetiye ile birlikte nikaha katılacaklara bir de “rica mesajı” gönderildi. Mesajda, çiçek ve çelenk göndermek isteyenlerin bağış yapmaları istendi.

KINA GECESİ TARABYA KÖŞKÜ’NDE YAPILDI

Öte yandan Sümeyye Erdoğan’ın kına gecesini 7 Mayıs Cumartesi akşamı Tarabya Köşkü’nde yaptığı öğrenildi. ()

Kaynak: Birgun.net