Taksim’deki canlı bomba saldırısından bir gün önce Almanya’nın istihbarat bilgilerine dayanarak elçiliklerini kapatmasını ‘teröre hizmet ediyor’ diyerek hedef alan yandaş Akşam gazetesi bugünkü haberinde ise canlı bombanın Alman elçiliğinde keşif yaptığını yazdı.

18 Mart tarihinde “Alman usulü terör” manşetiyle çıkan Akşam gazetesi, Almanya’nın aldığı saldırı istihbaratı nedeniyle İstanbul ve Ankara elçilikleri ile Alman Lisesi’ni tatil etmesini hedefine koymuştu. ‘Haberde’ söz konusu istihbarat için ‘teyit edilemeyen bilgi’ ifadeleri kullanılırken bu bilgiye dayanarak elçilik ve okullarını kapatan Almanya’nın “Yarattığı psikolojik algıyla teröre hizmet ettiği” savunulmuştu.

ALMANYA'DAN GELEN YAZI SAYESİNDE

Gazetenin bugünkü birinci sayfasında ise canlı bombanın Alman Elçiliği’nde keşif yaptığını yazdı. Geçen hafta Almanya’yı hedef alırken bugünkü haberinde “İstanbul polisi Almaya’dan gelen uyarı yazısıyla harekete geçti” diyen gazete İbrahim G.J.A adlı IŞİD’li canlı bombanın polis tarafından ‘kıskıvrak’ yakalandığını ve keşif görüntülerinin de ortaya çıktığını aktardı.

Kaynak: Birgun.net