Eşi Hatice Çelik’i, 3. katın balkonundan atarak öldüren Mehmet Çelik hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Evrensel'den Sinem Uğurlu'nun haberine göre, kendisinden boşanmak isteyen eşi Hatice Çelik’i, boşanma davası açtıktan bir gün sonra 3. katın balkonundan atarak öldüren Mehmet Çelik hakkında “Eşi kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Ekim’e erteledi.

İstanbul Bayrampaşa’da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 13 yıldır hemşire olarak çalışan 1 çocuk annesi Hatice Çelik, boşanmak istediği eşi Mehmet Çelik tarafından 3. katın balkonundan bıçak tehdidi ile atılmıştı. 12 Nisan gecesi gerçekleşen olayın ardından Çelik, kaldırıldığı hastanede iki hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından tutuklanarak cezaevine konulan Mehmet Çelik hakkında hazırlanan iddianameye göre Çelik, Hatice Çelik’i bıçak tehdidi ile zorla balkondan attı, ardından da olaya intihar süsü vermeye çalıştı. Ayrıca Mehmet Çelik olayın ardından komşusundan sandalyenin altındaki bıçağı almasını ve tuvalet camının kırıklarını temizlemesini istedi.

“Eşi kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Mehmet Çelik, hem daha önce verdiği polis ifadesinde hem de dün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmasında verdiği savunmasında, eşiyle tartışmasının üzerine Hatice Çelik’in balkondan atlayarak intihar ettiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, adli tıp raporunun beklenmesine ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı 31 Ekim tarihine erteledi.

Kaynak: Birgun.net