BİRGÜN / ANKARA

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, damadı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve bir heyetin ABD’ye gidişinin maliyeti sordu.

Bircan önergesinde resmi bir ziyaretin olmadığı gezi için Cumhurbaşkanlığının resmi TUR uçağı kullanıldığını da not düşerek, gezinin masraflarının kim veya hangi kurum tarafından karşılandığının yanıtını aradı.

Yıldırım'a sorulan sorular:

“Cumhurbaşkanı ve eşinin ABD ziyareti için ulaşım, konaklama ve diğer masrafları kim veya hangi kurumlar tarafından karşılanmıştır?

Cumhurbaşkanın beraberinde ABD’ye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve diğer devlet görevlilerinin ulaşım, konaklama ve diğer masrafları kim veya hangi kurumlar tarafından karşılanmıştır?

Cumhurbaşkanlığı resmi uçağının, resmi olmayan özel ziyaretlerde de kullanılması hangi mevzuatta yer almaktadır?

Cumhurbaşkanının göreve geldiği günden, soru önergesinin yanıtlandığı güne kadarki yaptığı özel ziyaretlerin kaçının bedeli kendisi tarafından karşılanmıştır?"

Kaynak: Birgun.net