Diyarbakır Barosu, sıkıyönetim altındaki Cizre'de çekilen kadınların cansız bedenlerinin teşhir edilmesiyle ilgili suç duruyusunda bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanvekili Ahmet Özmen, 'Ölüye saygısızlık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, kişinin hatırasına hakeret' suçu işlendiğini ileri sürerek, fotoğrafı yayımlayanlar hakkında gerekli işlemin yapılması için, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Özmen yaptığı yazılı açıklamada, "Türk Ceza Kanunu 130/2 maddesi, bir ölünün ceset veya kemiklerine tahkir edici fiillerde bulunan kişinin cezalandırılacağı, yine Türk Ceza Kanunu'nun 216 maddesi halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama fiilinin hapis cezasıyla cezalandırılması öngörülmüştür" dedi.

'SUÇLA MÜCADELE HUKUKA UYGUN YAPILMALI'

Suç ve şiddet eylemleriyle mücadelenin yasal hükümler çerçevesinde, hukuka uygun bir şekilde yapılması gerektiği kaydedilen açıklamada, 2015 Ağustos ayı içerisinde Muş İli Varto İlçesi'nde benzer bir şekilde Kevser Eltürk adındaki kadın PKK'lının çıplak bedeninin sokak ortasında teşhir edildiği kaydedildi. Şırnak merkezde Hacı Lokman Birlik'in cesedinin, boynuna halat geçirilmek suretiyle zırhlı araç arkasında sürüklendiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

"Benzer durumların bir daha yaşanmaması için şüpheliler hakkında derhal bir soruşturma başlatılarak veya başlatılan soruşturmanın hızla sürdürülerek sonuçlandırılması ve yasal hükümlerin etkili şekilde uygulanarak sorumluların cezalandırılması gerekmektedir." ()

JINHA: Cizre’de kadınları katledip, çıplak bedenlerini teşhir ettiler

Kaynak: Birgun.net