Galatasaray'dan Çin'e transfer olan Burak Yılmaz, yeni takımının Dubai'deki kampına katılmak için İstanbul'dan ayrılırken yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'le görüşmeden gittiğini söyledi.

Galatasaray'dan Çin'e transfer olan Burak Yılmaz, yeni takımının Dubai'deki kampına katılmak için İstanbul'dan ayrıldı. Burak, Dubai yolculuğundan önce Atatürk Havaalanı'ndaki özel havacılık bölümünde açıklamalarda bulundu. Takım arkadaşlarına övgüler yağdıran, Teknik Direktör Mustafa Denizli'ye teşekkür eden Burak Yılmaz, Başkan Dursun Özbek ile görüşmediğini ifade etti.

Sarı kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek'in, "Burak kendisi gitmek istedi, biz de mecbur kaldık." ifadelerini de yorumlayan Burak, "Ben kulübümün içerisinde bulunduğu durumu düşünerek bu şekilde bir karar verdim. Transfer kararı tek taraflı alınan bir karar değildir." dedi.

Basın mensuplarının sorularına çok dikkatli cümleler kurarak cevap veren ve Galatasaray'dan hiç kimseyi zor durumda bırakmak istemediğini dile getiren Burak Yılmaz, "Hayırlı uğurlu olsun, benim için farklı bir duygu. Hem üzüntülüyüm, hem de mutluyum. Galatasaray'a çok bağlıyım ama bu da benim için yeni bir deneyim olacak, farklı duygular içerisindeyim. Transfer iki tarafın isteğiyle olacak bir şeydir, ben kulübümün de içerisinde bulunduğu durumu düşünerek; bana gelen teklifi kabul ettim. Üstüne basarak söylüyorum, kulübümün içerisinde olduğu durumdan dolayı bu transferi kabul ettim. Kimseyi de giderayak açıklamalarımla zor durumda bırakmak istemiyorum." diye konuştu.

"TARAFTARIN TEPKİSİNE ZAMAN ZAMAN ÜZÜLDÜM, KIRILDIM"

Galatasaray taraftarına kendisine olan destekleri için teşekkür eden Burak Yılmaz, "Taraftarımız her zaman gol, her zaman kazanmak ister, biz de bunu verdiğimizi düşünüyorum. Bana da tepki olacaktır, her zaman oldu. Son dönemlerde kırıldığım olmuştur, üzüldüğüm olmuştur. Hem Galatasaray taraftarına hem de oynadığım diğer kulüp taraftarına teşekkür ediyorum." diyerek, şöyle devam etti:

"Galatasaray taraftarına ayrıca bir parantez açmak istiyorum, onlara bana her şartta verdiği destek için teşekkür ederim. Ben onları her zaman güzel hatırlayacağım, onlar da beni unutmasın. Ben gidiyorum ama geride kalan arkadaşlarım var, taraftarlarımız bu takıma, bu arkadaşlarıma sahip çıksın. Galatasaray taraftarı, zor dönemlerde desteğiyle kulübü ayağa kaldırmış bir taraftardır. Lazio maçıyla beraber, taraftarımız kulübü tekrardan ayağa kaldırsın. Ben hepsine hakkım geçtiyse helal ediyorum."

Galatasaray'dan ayrıldığını, 4 yıllık anlaşma yaptığını da belirten Burak Yılmaz, ancak sarı kırmızılı kulübün yuvası olduğunu bunu hiç bir zaman unutmayacağını söyledi. Burak Yılmaz, Türkiye'ye dönerse Galatasaray'a tekrar gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine ise "Galatasaray benim yuvam, içimden bir parça eksildi. Galatasaray bir oyuncusunu kaybediyor ama büyük bir taraftar kazanıyor. 4 yıllık bir sözleşme imzaladım. Daha gitmeden dönmeyi konuşmayı da doğru bulmuyorum. 4 yıl sonra ne olur bilmiyorum ama, dönersem inşallah tekrardan Galatasaray formasını giymek isterim." diye cevap verdi.

Burak Yılmaz, taraftarlardan takıma sahip çıkmalarını da isterken, Trabzonspor'da da birlikte oynadıkları Selçuk İnan ile ilgili bir soru üzerine ise "Ben giderken nasıl üzülüyorsam, Selçuk İnan da üzüldü tabii ki ama hayatımıza bir süre bu şekilde devam edeceğiz." cevabını verdi.

Dursun Özbek ile hiç görüşmediğini ifade eden Burak Yılmaz, "Ben başkanımız ile hiç görüşmedim. Mustafa Denizli hocam ile görüştüm ve benimle ilgili hayata dair uzun bir konuşma yaptı. Denizli gibi bir hocam olduğu için çok şanslıyım. Bana futbolun dışında da önemli şeyler söyledi. Beni çok etkiledi, benim de onun üzerinde etkili olduğumu düşünüyorum. Çok kısa çalıştık ama birbirimiz etkiledik. Türkiye'nin en büyük üç hocasıyla (Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli) çalıştığım için kendimi şanslı görüyorum." dedi.

Transferinin son günde gerçekleşmesinden dolayı Galatasaray'ın transfer yapamadığının hatırlatılması üzerine ise Burak Yılmaz, Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin açıklamasını hatırlatarak, takım içinden bunun çözüleceğini söyledi. Burak Yılmaz, Podolski, Umut Bulut, Sinan Gümüş ve Wesley Sneijder'in de gol attıklarını söyledi.

Galatasaray'ın lig yarışında geride kalsa da iki kupa hedefinin daha bulunduğunu vurgulayan Burak Yılmaz, "Bir takımın ayağa kalkması, sportif başarıdan geçer. Sportif olarak başarılıysanız kulübü ayağa kaldırırsınız. Geçtiğimiz sezonda kazanılan üç kupa var şu anda ortada. Fakat bu sezon sportif açıdan bu denli geriye düşmeye hakkımız yoktu ama önümüzde iki kupa hedefi var, bunlar olabilir. Takımda golcü çok, Umut var, Podolski var, Sneijder var, Olcan var, Emre var. Bunlar atacak. Ben oynadığım dönemlerde de gol sıkıntısı yaşıyorduk, arkadaşlarımın da gerekeni yapacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yönetimin transfer politikası hakkında bilgisi olmadığını ifade eden Burak Yılmaz, "Transfer dönemi bittikten sonra ben transfer olduysam, kulübümüz de ona göre bir program yapmıştır, ben bilmiyorum. Yönetimimizin ne düşündüğünü bilmiyorum ama Mustafa hocamızın ne düşündüğünü biliyorum, kendi içimizden bir alternatif bulacak, bunu konuşmasında da dile getirdi." dedi.

Kaynak: Birgun.net