CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “AKP bir vesileyle açılmış olan 1990’lardaki suçlara ilişkin davaların benzerlerinin şu an gerçekleştirilen benzer suçlar hakkında hiçbir biçimde açılmamasını sağlamak üzere çeşitli girişimlerde bulunmaktadır” dedi.

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, “AKP, kontrolündeki yargı eliyle 1990’lardaki suçları cezasız kılarak karanlık güçlere şimdi de suç işleyebileceklerine dair mesaj veriyor” diyerek şöyle devam etti:

“20 Eylül 1992’de katledilen Musa Anter’in öldürülmesiyle ilgili açılan ve daha sonra JİTEM Ana Davası’na dönüşen dava ile 1993’te Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 11 köylünün gözaltında öldürülmelerine ilişkin açılan davanın bugün gerçekleşecek duruşmaları da AKP’nin cezasızlık ısrarından payını almaktadır. Her iki davanın da nakledilmiş olması ve mahkemenin sanıkları kollayan tutumu dikkatlerden kaçmamaktadır.

AKP, bir vesileyle açılmış olan 1990’lardaki suçlara ilişkin davaların benzerlerinin şu an gerçekleştirilen benzer suçlar hakkında hiçbir biçimde açılmamasını sağlamak üzere çeşitli girişimlerde bulunmaktadır.” (ANKA)

Kaynak: Birgun.net