'Proje okullar' uygulamasıyla darbe yiyen gözde okulların öğretmen sürgünlerine yönelik tepkileri sürüyor.

155 proje okuldan biri olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri bir açıklama yayınlayarak öğretmenlerine her koşulda sahip çıkacaklarını duyurdular.

"Cağaloğlu'nun sıralarında oturmuş, koridorlarında dolaşmış ve pencerelerinden tarihi yarımadaya bakmış tüm nesillere" seslenilen açıklamada Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin sadece Bab-ı Ali yokuşunda bir bina olmadığı belirtilerek "Cağaloğlu Anadolu Lisesi bugünleri yarınlara taşıyacak, öğrencisi ve öğretmenleriyle geleceği kuracak, Cumhuriyet denizinde bir fenerdir" denildi.

PROJENİZ DEĞİLİZ

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Cağaloğlu Anadolu Lisesi hiçbir fikrin veya kişinin yönlendirebileceği bir lise olmamış, aksine her zaman kendi ideallerini korumuştur. İşte bu nedenledir ki, hiçbir zaman proje olmamıştır. Okulumuz, dünden bugüne değişmeyecek kadar güçlü ve kararlıdır. Asırlık bir çınar gibi tutunarak bu topraklara, her zaman değerlerine sahip çıkmıştır. Uzun yıllar bu okulda emek vermiş tüm öğretmenlerine de sahip çıkacaktır. Güz vakti gelmeden koparsalar da bu çınarın yapraklarını bizler asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi her koşulda koruyan öğretmenlerimize, bizler de her koşulda sahip çıkacağız. Dün olduğu gibi yarınlara da Cağaloğlu Anadolu Lisesi olarak kalacağız."

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014 yılında çıkarılan “Dershaneler Kanunu” olarak bilinen 652 sayılı KHK ile proje okul uygulamasını hayata geçirmiş, yasal düzenlemeyle MEB’e aralarında Türkiye’nin en başarılı liselerinin yer aldığı proje okullara müdür ve öğretmenleri sınavsız ve çalışma yılı puanına bakılmaksızın atama yetkisi verilmişti. "Aynı okulda 8 yıldan fazla çalışmış öğretmen olmayacak” düzenlemesini işaret eden bakanlık, en deneyimli öğretmenleri norm fazlası ilan ederek sürgüne yollamaya başlamıştı.

Kaynak: Birgun.net