BirGün’ün gündeme getirdiği, IŞİD’in hedefindeki Kilis’te can güvenliği gerekçesiyle okullarına gidemeyen öğretmenlere kıdem durdurma cezası verilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP’li Akif Ekici, Bakan İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Bu cezaların gerekçeleri nedir?” diye sordu.

CHP Antep Milletvekili Akif Ekici, BirGün’de 22 Haziran 2016 günü Can Uğur imzasıyla yayımlanan “Devlet, IŞİD’den korunan öğretmene ceza verdi!” başlıklı haberle ilgili Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sundu. Ekici, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Kilis’te IŞİD saldırıları nedeniyle 21 kişinin yaşamını yitirdiğini ve yerel halkın kenti terk etmek zorunda kaldığını hatırlattı. “O dönem can güvenliklerini bu şekilde sağlayan eğitimcilerin, roket saldırılarının yoğunlaştığı günlerde okullarına gitmemeleri nedeniyle veya aldıkları rapor ve kullandıkları mazeret izinleri ile ilgili haklarında idari soruşturma başlatıldığı, bazılarına cezalar verildiği belirtilmektedir” dedi.

****

Ekici, şu soruları yöneltti:

1-Kilis’te roket saldırılarının arttığı ve ailelerin çocuklarını okula dahi göndermediği günlerde, , işyerlerine gidemeyen veya mazeret izni ya da rapor kullanan kurum personeli ile ilgili herhangi bir idari inceleme yapılmakta mıdır?

2-Kilis’in roket saldırısı altında olduğu günlerde, can korkusuyla evlerinden dahi çıkamadıklarından, işyerlerine gidemeyen veya rapor ve mazeret izni kullandıkları gerekçesiyle hakkında idari inceleme veya soruşturma başlatılan personel sayısı kaçtır?

3-Söz konusu inceleme/soruşturmaların kaçı cezai yaptırımla sonuçlanmıştır? Bunların gerekçeleri nedir?

4-Tüm Kilislilerin can korkusu yaşadığı, Vali’nin “abdestsiz dışarı çıkmayın” dediği, öğrencilerin okula gidemediği günlerde eğitimcilerin işe gitmediği için cezalandırılması adil, makul, doğru bir uygulama mıdır?

Kaynak: Birgun.net