BirGün Alanya

Alanya Merkez Postanesi'nin önünde BirGün’ün başlattığı üyelik kampanyasına destek olmak ve yayın danışmanı Barış İnce’nin Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla aldığı 21 aylık hapis cezasını protesto etmek için gazete satışı yapan ÖDP Alanya İlçe Başkanı Alican Atalay ve yönetim kurulu üyesi Deniz Ay, polisler tarafından tehdit edilerek engellendi.

Destek amacıyla gazete satışı yapan Deniz Ay’ın yanına giden polisler “Bu gazeteleri neden satıyorsun? Sen gazeteci misin? Kimsin sen, hangi partidensin?” diye sordu. Polisler, Barış İnce’nin aldığı hapis cezası ve üyelik kampanyası nedeniyle gazeteye destek olmak için şatış yaptığını söyleyen Ay’ı polis ekipleri yanında bulunan çocuğunu elinden almakla tehdit etti. Polislerin Ay’a, “Buraya çocuğunla gelmişsin. Sen bu çocuğu istismar ediyorsun. Sosyal Hizmetler’den gelmeleri durumunda çocuğunu elinden alırlar” tehdidinde bulundu.

Gazete dağıtımı yapan ÖDP Alanya İlçe Başkanı Alican Atalay’ı da tehdit eden polisler, stant açılmamasına karşın, “Burada yer işgal ediyorsunuz. Belediyeden izin almak zorundasınız. Kaymakamlığa da dilekçe ile başvurup izin almanız gerekiyor” dedi. BirGün destekçileri müdahaleler üzerine gazete dağıtımına son vermek zorunda kaldı.

Kaynak: Birgun.net