Başbakan Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisi için düzenlenen karşılama töreninde Cumhurbaşkanlığı otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.

YILDIRIM'DAN İLGİNÇ ESPRİ

Başbakan Yıldırım, konuşmasına başlarken, "Yolların kralı Binali Yıldırım" tezahüratı üzerine "Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur" karşılığını verdi. Bugünleri gösterdiği için Allah'a hamdettiğini ifade eden Yıldırım, İzmir'deki bu sevgi, coşku ve heyecanın kendilerinin sorumluluğunu daha da artırdığını, sevgilerini kuvvetlendirdiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, İzmirlilere bir vefa borcu bulunduğunu ifade ederek, "Bu ağır sorumluluğu yüklenmemin en önemli müsebbibi sizsiniz. Sizin sayenizde, İzmir'in sayesinde bu sorumluluğu aldım. Bu sorumluluğu yerine getirirken sonuna kadar birlikte yürümeye var mısınız? Türkiye'nin 78 milyon vatandaşımızın refahı, mutluluğu, huzuru için amansız mücadelemizde yanımızda mısınız? Hamdolsun, işte İzmir, İzmir'in yol arkadaşlığı bu." dedi.

'nın haberine göre, İzmir'i İstanbul'a bağlayan otoyol projesinde Osmangazi Köprüsü'nün tamamlandığını, 30 Haziran'da açacaklarını dile getiren Yıldırım, 2 yıl sonra Bursa-İzmir arasının da bitmiş olacağını ve İzmir'den İstanbul'un 3 saatten daha az sürede alınabileceğini vurguladı.

Yıldırım, hızlı trenin sesinin Afyonkarahisar'a geldiğini, Uşak'a doğru emin adımlarla ilerlediğini aktardı.

KONAK İLE KARŞIYAKA BİRLEŞECEK

"Sevgili İzmirliler zannetmeyin ki unuttuk, İzmir'in çılgın projesi de geliyor" diyen Yıldırım, "Körfez Geçişi'ni de İzmir'e mutlaka getireceğiz. Nasıl Konak Tüneli'ni yaptıysak, Sabuncubeli Tünelini yapıyorsak Körfez Geçişi'ni de mutlaka yapacağız. Kordonla Kordelya'yı, Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net