İstanbul Avcılar Belediyesi’nde sendikalı oldukları için işten atılan taşeron temizlik işçilerinin direnişi 37’inci gününde. Direnişe başlayan Belediye-İş Sendikası üyesi 32 işçiden 7’si sendikadan istifa ettirilerek işe geri alındı. Direnişi sürdüren 23 işçi ise belediyenin önünde imza toplayıp bildiri dağıtarak seslerini duyurmaya çalışıyor. İşçilerin bugüne dek 30 bini aşkın imza topladığı öğrenildi.

CHP’li belediye yönetimi ise direnişi karalama kampanyası başlattı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, temizlik işçileriyle çektirdiği fotoğrafı pankart haline getirerek, “Emek üzerinden istismar ve siyasi oyunlara karşı temiz toplum, temiz Avcılar için el ele” yazılı pankartı işçilerin direniş çadırının karşısına ve Avcılar’ın çeşitli yerlerine astı. Ramazan ayı dolayısıyla açılan ve erzak satan ahşap dükkânlara asılan dövizlerde de direnişi karalayan yazılar yer aldı. İşçiler bu dövizlere tepki gösterdi.

BAKIRKÖY VE BEŞİKTAŞ'TA DA DİRENİŞ VAR

Öte yandan CHP’li Bakırköy Belediyesi’ne bağlı Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürlüğü’nde geçen ay işten atılan işçiler de bugün Bakırköy Meydanı’nda direnişe başladı. Genel-İş Sendikası’na üye işçiler, işlerine geri dönmek istediklerini dile getirdi. Beşiktaş Belediyesi’nde işten atılan işçilerin direnişi ise 72 günü geride bıraktı.

Kaynak: Birgun.net