Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde otomobil sürücüsünün çarpıp kaçtığı yaralı köpeğe sahip çıkan genç kadın, köpeği alarak veteriner hekime götürdü. Klinik önünde veterinerhekimi bekleyen kadın, köpeğin ölmemesi için dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

İlçeye bağlı Sarıkorkmaz Mahallesinde meydana gelen olayda, bir sürücü köpeğe çarptıktan sonra kaçtı. Olayı gören vatandaşlar yaralı köpek için zabıta ve veteriner ekiplerinden yardım istedi. Bekledikleri yardım gelmeyince polisi arayan vatandaşlar kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Kaza yerine gelen polis veteriner hekimlere ulaşmaya çalıştığı sırada arkadaşları ile birlikte arabadan inen Cemre Gönen, köpeği kucağına alarak veterinere götürdü. Genç kadın, veteriner hekimi bekledikleri sırada nefes almakta zorlanan köpeğin ölmemesi için dua ederken 'Ölme ne olur. Çarpmış gitmiş. Allah'tan da korkmuyorlar. Bunun da bir canı var." diyerek göz yaşlarına boğuldu.

Kısa süre sonra kliniğe gelen Veteriner Hekim Kaan Sarı, yaralı köpeği ameliyat masasına yatırarak tedavisine başladı. Köpeğin ağzındaki dişlerin kırılmasından dolayı kanamanın ciğerlerine gittiği için nefes almakta zorlandığını kaydeden Veteriner Sarı, genç kadın Gönen'in 'Ölecek mi' sorusuna ise '24 saat önemli" cevabını verdi. Köpeğin durumu hakkında bilgi veren Sarı "Köpek şu anda nefes almakta zorlanıyor. Bu da kazadan dolayı ön dişleri dökülmüş. Dişlerinde kanama oluşmuş. Onu da büyük ihtimalle aspire (Ciğerlerine çekmiş) etmiş. Genel durumunu düzeltmeye çalışacağız." dedi.

Öte yandan yaralı köpeğin sahibi olduğu öğrenilen bir kadın, olayı duyar duymaz köpeğin tedavi gördüğü kliniğe geldi. İsmi öğrenilemeyen köpeğin sahibi kadın, köpeği kurtaran Cemre Gönen'e teşekkür etti. (CN)

Kaynak: Birgun.net