BURCU CANSU / [email protected]

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 7’nci ayında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Veli Ağbaba, devletin katliamın önlenmemesindeki sorumluğunu yineledi ve katliama ilişkin “Hafıza kartları silindi” iddiasını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

Ağbaba önergesinde, Malatya Gençlik Kolları üyelerine ait polis tarafından el konulan cep telefonu SIM kartları ile hafıza kartlarının hala teslim edilmediğini belirterek, kaç yurttaşın SIM kartlarına el konduğunu, katliamla ilgili görüntülerin silinip silinmediğini, iddia doğruysa bu konuyla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Deliller savcılığa verilmiyor mu?

Ağbaba’nın soruşturma sırasında toplanmış bazı delillerin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığına gönderilmediğini de iddia ederek, katliamda yaşamını yitiren yurttaşlara ait eşyalarının ailelerine teslim edilmediği ve Ankara TEM Şube’de bekletildiğini kaydetti. Ağbaba, bu uygulamanın sebebini ve TEM Şube’nin keyfi uygulamaları hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Kamu görevlilerine suç duyurusu

Katliamın 7’inci ayında Gar önünde anma düzenleyen aileler, “Katilleri Tanıyoruz, Unutturmayacağız” dedi. Anmanın ardından katliamda sorumluluğu olan kamu görevlileri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Avukat İlke Işık, geçen ay ortaya çıkan müfettiş raporunun, devletin bu olayın içinde olduğuna ilişkin bir dolu belgeyi ortaya koyduğunu söyledi.

Kaynak: Birgun.net