3 gündür gözaltında olan Gazeteciler Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın avukatları, açıklama yaptı: Hukuki durumlarındaki belirsizlikten endişeliyiz.

14 Temmuz 2016 tarihinde katıldıkları televizyon programında ifade ettikleri düşünceleri nedeniyle, programdan iki ay geçtikten sonra, 10 Eylül 2016 tarihinde sabaha karşı gözaltına alınan Gazeteciler Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın avukatları açıklama yaptı.

Avukatlar Veysek Ok ve Ergin Cinmen imzasıyla yayınlanan açıklamada, soruşturma konusu dosyayla ilgili gizlilik kararı alındığından sadece basına sızdırılanlar yoluyla bilgi edinebildikleri ifade edildi.

Açıklamada, savcılıktan sızdırılan bilgilerden yapılmış haberlerden anlaşıldığı kadarıyla; müvekkillerinin “subliminal mesajlar” vermek suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı tehdit ettiklerinin, darbenin gerçekleşeceğini bilinç altı mesajlarla açıkladıklarının ve bu şekilde darbe girişiminde bulunan terör örgütü mensubu bir kısım asker şahıslarla iştirak halinde suç işlediklerinin iddia edildiği belirtildi.

SAVCI BAYRAM TATİLİNE ÇIKMIŞ

Gözaltı işlemine itiraz etmek için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gittiğiklerinde, soruşturma Savcısı Can Tuncay’ın bayram tatiline çıkmış olduğunu ve itirazlarını inceleyecek sulh ceza yargıcını da bulamadıklarını ifade eden avukatlar, "Halihazırda müvekkillerimizin durumu her türlü hukuki denetim dışında bulunmaktadır. Müvekkilerimizle avukat görüşü Savcılıkça kısıtlanmıştır. Gayriciddi suçlamanın mahiyeti itibarı ile gözaltı işlemini haklı kılacak bir şekilde toplanması gereken hiçbir kanıt bulunmamaktadır. Müvekkillerimizin yargı önüne ne zaman çıkacağı konusu belirsizdir." dediler.

Müvekkillerinin sağlık ve hukuki durumu ile ilgili olarak hiçbir bilgi alamadıklarını ifade eden avukatlar, yaşanan durumun Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Ceza Muhakemesi Kanunun ilgili hükümlerine aykırı olduğuna dikkat çektiler.

Kaynak: Birgun.net