Almanya Başbakanı Angela Merkel,Türkiye'nin Suriye'den yeni bir göç dalgası ile karşılaştığı bir dönemde bugün Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleştiriyor. Sabah erken saatlerde Esenboğa Havalimanı'na inen Merkel'i yetkililer karşıladı.

İLK DURAK ANITKABİR
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Ankara'daki temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı. Merkel, Atatürkmozolesine çelenk bıraktıktan sonra hatıra fotoğrafı çekildi. Buradan Misak ı Milli Kulesi'ne geçen Merkel, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Merkel, Anıtkabir ziyaretinin ardından Başbakan Davutoğlu ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne geçti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyaretinin ana gündemini Türkiye ve AB arasında geçen kasım sonunda mutabakatı sağlanan göç eylem planı oluşturacak. Merkel geçen yıl 18 Ekim'de Türkiye'ye gelmişti. Bu tarihte başlayan Davutoğlu-Merkel görüşmeleri, sırasıyla 29 Kasım 2015'de Brüksel'de AB-Türkiye Zirvesi, 22 Ocak'ta Berlin'de Almanya-Türkiye Hükümetlerarası Toplantı ve 4 Şubat'ta Londra'daki Suriye Donörler Toplantısı'nda devam etmişti.

ERDOĞAN'LA DA BİR ARAYA GELECEK

Merkel bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin yanı sıra CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilecek. Görüşme, Merkel'in Türkiye'ye ikinci ziyareti olacak. Ziyaretin ana gündeminde göç eylem planı yer alacak.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, ziyaretle ilgili açıklamasında, tarafların eylem planı mutabakatından kaynaklanan yükümlülüklerini "kısmen yerine getirdiklerini" belirtmiş, ancak kaçak göçün nasıl yasal göçle ikame edilebileceğinin açıklık kazanmadığını söylemişti.

Kaynak: Birgun.net