Tekirdağ İlçe Eğitim Müdürlüğü'ne torpille atanan ve kendi kadrolarını kuran Ünal Mamur, öğretmenleri mağdur ediyor, vali ve kaymakam ise sessizliğini koruyor.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde görevli öğretmenler maaşlarını alamama tehlikesi yaşıyorlar. Geçtiğimiz Aralık ayında ek ders ücretlerini alamayan öğrenmenler isyanda. Prosedürleri tamamlamadığı için aksaklıklara neden olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur ise sessizliğini koruyor.

Ek Ders ücretleri yatmadı

Tekirdağ’daki eğitim sendikalarının temsilcileri Süleymanpaşa’daki öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmemesi üzerine geçtiğimiz Aralık ayında birlik olmuş ve öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini savunmuşlardı.

Sendika temsilcileri, ek ders ücretlerinin yanı sıra maaşların bile tehlikede olduğunu belirtmiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur’u kınadığını ifade etmişler ve şu ifadeleri kullanmışlardı: “Maaşlar bile tehlikede. Ayın 15’inde eğer yeterli çalışma yapılamazsa maaşlarımızı da alamayacağız. İnsanların borcu var, çeşitli ödemeleri var. Bu yüzden ilçe Milli Eğitim Müdürünü şiddetle kınıyoruz.“

Şubat maaşları gecikmeli

2016 Şubat 15 maaşları da zamanında bankaya yatırılmadı ve öğretmenler maaş sabahı maaşlarını çekemediler. Sendika temsilcilerinin bu durumu dikkate alarak Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları bildirildiler.

'Sebebi torpilli atama'

Konuyla ilgili Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, vali ve kaymakamları göreve çağırdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Büyük sıkıntılarımız var. Aralık'ta ek ders ücretleri yatmadı. Maaşlar da geç yatıyor. bundan sonra ne olacağını da bilmiyoruz.Bunun şimdiye kadar Türkiye'de eşi benzeri görülmedi. İlçe Eğitim Müdürü Ünal mamur, önce bir imam hatip lisesinde müdür yardımcısıydı. Ardından müdür vekilliğine getirildi. Sonra Şarköy İlçe Eğitim Müdürü yapıldı. Liyakatsız ve torpilli bir atama. Durumun sebebi bu. Muhasebe işlerinden bile anlamıyor. Kendisiyle beraber getirdiği kadrolar da deneyimsiz. AKP döneminde yükselmeler böyle oluyor. Maalesef bedelini öğretmenler çekiyor."

Kaynak: Birgun.net