Adana’da 1 Mayıs Komitesi tarafından iptal edilen 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen siyasi parti ve kitle örgütlerine polis saldırdı.

Adana’da 1 Mayıs tertip komutesi bir açıklama yaparak güvenliği sağlamaktan sorumlu olan hükümet ve güvenlik güçlerinin sorumluluklarını yerine getirmemesi üzerine iptal kararı aldığını belirtmişti.

Öte yandan HDP il binasında bir araya gelen HDP, EMEP, ESP, Halkevleri, ÇHD, PSAKD ve birçok siyasi parti 1 Mayıs’ı kutlama kararı almıştı Toplantının ardından kurumlar adına konuşma yapan EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, yaratılan kaos ortamına rağmen emekçilerin 1 Mayıs’ı kutlaması gerektiğine inandıklarını belirterek mitingi 17.00’de daha önce duyurulan Uğur Mumcu Meydanı’nda yapma kararı aldıklarını açıklamıştı

Bunun üzerine polis Adana’da her köşe başını tutarak Uğur Mumcu, İnönü Parkı ve Atatürk Parkına kesinlikle giriş yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Evrensel'in haberine göre, polis emekçilere ‘Yarın basın açıklaması yapın’ diyerek mitingin yapılmasını engellemek istedi. Polisin bu engellemesine karşı işçi ve emekçiler mitingi yapmakta ısrarcı olduklarını belirtince polis kitleye saldırdı. Saldırı üzerine kitle dağıldı. Saldırı birçok kişi yaralandığı bildirildi. (Evrensel)

Kaynak: Birgun.net