UĞUR ŞAHİN

İzmir’de Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde rehber öğretmen olarak görev yapan Eğitim-Sen üyesi Şeyda Kara’nın Gülen Cemaati soruşturması kapsamında açığa alınması şaşkınlık yaratmaya devam ediyor. Kara, Cemaat’in, “sosyal medya üzerinden propagandasını yaptığı, finansal destek sağladığı, doğrudan ya da dolaylı yardımlarda bulunmak suretiyle işbirliği içinde olduğu” iddiaları yüzüne görevinden uzaklaştırılan Kara’yla birlikte tasfiyelerin cadı avına dönüştüğünü endişeleri artarak devam ediyor. BirGün’e konuşan öğretmen Kara, hayatı boyunca Gülen Cemaati’nin içinde bulunmadığını belirterek hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu kaydetti. Kara, “En kısa sürede de bu yanlışlığın düzeltileceğine inanıyorum. Okul idarem ve arkadaşlarım bana desteklerini ve benim yanımda olduklarını her durumda beyan edeceklerini ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.

Gülen Cemaati’yle ilişkisi olduğunu iddia edilerek görevinden uzaklaştırılan öğretmen Kara için açıklama yapan TODAP, Kara’nın barışçıl ve eşitlikçi bir insan olduğunun altını çizerek, darbe başta olmak üzere herhangi bir anti-demokratik hareketi benimsemeyecek biri olduğunu vurguladı.

Kara’nın yanındayız
TODAP açıklamaya şöyle devam etti: ”Düşünce yapısı gereği kendisinin iddia ile ilişkisinin olmasının ve cemaati desteklemesinin mümkün olmadığına dernekle yıllardır sürdürdüğü ilişki içerisinde ve yakın ilişkilerimiz sonucunda, net bir şekilde şahit olunmuştur. Arkadaşımızın hayatını alt üst eden asılsız suçlamanın bir an önce geri alınmasını, yapılan hatanın bir an önce düzeltilmesini ve hakkındaki soruşturmanın sona erdirilerek, görevine iade edilmesini istiyoruz. Üyemiz Şeyda Kara’nın yanındayız.”

İzmir Psikodrama Derneği Yönetim Kurulu da Kara için açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şeyda Kara, mesleki etkinlikleri ile derneğimizi de uygun şekilde temsil eden saygın bir üyemizdir. Dernek etkinliklerimizde çalışkan, işini iyi bilen nitelikleri ile yönetim kurulu olarak oy birliği ile kendisini takdir etmekteyiz. Herhangi bir terör örgütü ve adı geçen yapılanma ile hiç bir ilişki dikkatimizi çekmemiştir. Görevden uzaklaştırılma şeklindeki mağduriyetinin adalete en uygun şekilde çözülmesini bekliyoruz.”

Kaynak: Birgun.net