A Haber muhabiri Mevlüt Yüksel’in, Facebook’tan buluşma teklif ettiği kişi bir haber sitesinin editörü çıkınca zor duruma düştü. Kadının gazeteci arkadaşlarını gören Yüksel, olay yerinden hızla uzaklaştı.Gazeteciler, Yüksel’in Alman ZDF kanalı önünde kullandığı “bu ülkede basın özgürlüğü var”, “çekim yapıyorum”, “görüyorsunuz eli ayağı titriyor” diyerek aynı üslubu kullandı.



Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Gezi Parkı’nda ağaçlarla ve Alman ZDF kanalı önünde yaptığı röportajlarla bilinen Takvim Gazetesi Haber Müdürü ve A Haber muhabiri Mevlüt Yüksel, Facebook’ta Vehaber editörü olduğundan habersiz olduğu genç kadına buluşma teklif etti. Kadından telefonunu da alan Yüksel, sitenin iddiasına göre genç kadının ekonomik durumunu sorarak “Ben sana burs veririm canım benim, ben sana yardımcı olurum” dedi.

Buluşmak için saat veren Mevlüt Yüksel’le görüşmeye Vehaber Genel Yayın Yönetmeni Erdal Ergüler ve editör Ecem Parlayan gitti. Buluşma yerinde Yüksel’in sözlerini kullanarak onu kaçıran gazeteciler görüntüleri yayınladı.

Kaynak: Birgun.net