Edirne'de 62 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası emekli sınıf öğretmeni Lütfü Kısaoğlu, 4 yıllık Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Törenle diplomasını alan Kısaoğlu ailesi ve torunuyla mezuniyet heyecanı yaşarken, yüksek lisans yaparak eğitime devam etmek istediğini söyledi.

Trakya Üniversitesi'nin mezuniyet töreni Balkan Yerleşkesi'nde konferans merkezinde yapıldı. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, akademisyenler, bölümlerini birincilikle bitiren başarılı öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende en dikkat çeken öğrenci ise evli ve 1 çocuk babası olan Lütfü Kısaoğlu oldu. Emekli sınıf öğretmeni olan Kısaoğlu, Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü birincilikle bitirerek diplomasını aldı. Üniversiteden öğrenci arkadaşlarıyla özçekim yapan Kısaoğlu'nu önce ailesi tebrik ederek kutladı.

HEDEFİ YÜKSEK LİSANS

Mezuniyet sevincini ailesi ve 4.5 yaşındaki torunu Alp ile yaşayan Lütfü Kısaoğlu, 27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olduğunu ve üniversite eğitimi almaya karar verdiğini söyledi. Öğretmenlik yaparken, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni, daha sonra ise 18 Mart Üniversitesi Turizm Bölümü'nü bitirdiğini anlatan Kısaoğlu, "Emekliliğimin 9'ncu yılında şansımı denemek için üniversite sınavlarına girdim. Ermeni dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım. Sınıf arkadaşlarım biraz güldü, yapamayacağımı söylediler. Ben sabırla çalışarak yaşadığım Çanakkale'ye hafta sonları gidip gelerek, bu bölümü bitirdim. Bölüm birinci olarak mezun oldum. Şimdi yapabilirsem, yüksek lisans yapmak istiyorum. Meslek Yüksek Okulu Turizm Bölümü bitirmiştim, şimdi de turist rehberliği eğitimi almak istiyorum. Çocukluktan beri erken yat, erken kalk gibi düzenli yaşadım. Gençlere tavsiyem özellikle herkes yeteneği oranında üretime katkıda bulunması gerekiyor" diye konuştu.

GENÇLERE ÖRNEK GÖSTERİLDİ

62 yaşındaki olmasına rağmen üçüncü üniversiteyi bitiren Lütfü Kısaoğlu, törene katılanlar tarafından da takdirle karşılandı ve gençlere örnek gösterildi. Törende diğer bölümleri birincilikle bitiren öğrencilerde diplomalarını alarak aileleriyle birlikte mezuniyet sevinci yaşadı.

Kaynak: Birgun.net