Norveç’in Telemark bölgesinin 1883 metrelik en yüksek zirvesine düzenlenen ‘Fenerli Gece Yürüyüşü’ ne 5.000 Norveçli ile turistler katıldı.

Birleşmiş Milletler’in ‘2030 Yılı Sürdürebilirlik Hedefi’ ne Norveç halkının dikkatini çekmek için 1883 metredeki Gausta zirvesine düzenlenen yürüyüş büyüleyici görüntüler yaşattı.

Norveç Gelişme İşbirliği Ajansı (NORAD), Norveç Turizm Ofisi ve Tinn Belediyesi işbirliği ile Cumartesi gecesi gerçekleştirilen fenerli gece yürüyüşünün düzenleyicileri bin kişilik katılım beklemelerine karşın, yürüyüşe 5 bin kişinin katılmasını memnunlukla karşıladıklarını belirtip, amaçlarının Birleşmiş Milletlerin sürdürebilirlik için koyduğu 17 hedefe Norveç halkının dikkatini çekmek olduğunu belirttiler.

Stavsro’dan başlayıp, Gaustra zirvesine uzanan 4.400 metrelik yürüyüş güzergahındaki 17 noktada katılımcılara global planda fakirliğin ortadan kaldırılması, eşitsizliklere karşı mücadele, iklim değişikliklerinin önlenmesi gibi BM hedefleri konularında bilgilendirici enformasyon sunuldu.

Fenerli Gece Yürüyüşü Norveçli sanatçı Sivert Høyem’in zirvede verdiği 40 dakikalık konserle son buldu. ()

Kaynak: Birgun.net