Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda gerçekleşen "Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi"ne, bölgedeki yatırımcılar ve uzmanlar katıldı. Zirvede; dönüşen Kartal’ın geleceği, ‘Kartal’ın Renkleri’, ‘Yabancı Yatırımcıların Gözünden Kartal’, ‘Uzmanlar Ne Diyor?’, ‘Kartal’ın Değişen Kent Kimliği’, ‘Neden Kartal?’ ve‘Kartal Yüksekten Uçuyor’ başlıkları ele alındı.

Zirvenin çok başarılı gerçekleştiğini dile getiren Yılmaz," Zirvenin ikincisi düzenleniyor ve çok başarılı gidiyor. Kartal hepimizin bildiği gibi en çok gelişen en çok ve en çok yatırım çeken bölgelerinden bir tanesi. Özelliklede baktığınız zaman Darıca, Kocaeli, İzmit ve havaalanının Bursa'ya kadar olan bölgede yaklaşık Türkiye ekonomisinde yüzde 40'ı hareket ediyor. Bu bölgeye en yakın bölge Kartal. Deniz ulaşımı, hava ulaşımı, otobanları, kavşakları ve körfez geçişinin yapılmasıyla beraber bu bölge daha çok önem arz etti. Yeni çok muazzam konutlar yapılıyor ve bu yüzden kartalı çok önemsiyoruz. Bana göre İstanbul'da iki tane oturulacak yer var bir boğazın etrafı ikincisi baktığınız zaman adaların karşısı yani otomatik olarak aklınıza kartal geliyor" dedi.

"KARTAL'IN ÖNÜ ÇOK AÇIK"

Yılmaz,"Kartal'da müzeler yapılacak ve sanat alanında birtakım çalışmalar var. Sanat anlamında müze anlamında Kartal'ın önü çok açık. En önemlisi eğitimli nüfusu ve yatırım yapabilecek kapasitedeki insanları çekiyor buda Kartal için büyük önem arz ediyor" dedi.

"BİZ KARTAL'IN EN BÜYÜK YATIRIMCISIYIZ"

5 yıl içerisinde toplam yatırımlarının 10 milyar TL olacağını vurgulayan Yılmaz, "Biz kartal'ın en büyük yatırımcısıyız. Yani Kartal'a ilk inanan ilk kazmayı vuranlardan bir tanesiyiz. Yani şu ana kadar yaklaşık Kartal ve Maltepe bölgesine 6 miyar yatırım yaptık ve bundan sonra Pendik'i de içine katarsanız yaklaşık 5 yıl içerisinde toplam yatırımımız 10 milyar TL olacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA