Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Ergenekon davalarında yargılanan kişilere devamlı saldırıda bulunan Acar, bir dönem Silivri'de davaları takip ediyordu. Konumuz Acar'ın 'gazeteciliği' değil tabi.

Okan Bayülgen'in hazırlayıp sunduğu “Kral Çıplak” programında bu hafta Odatv davasından tutuklu yargılanan Soner Yalçın'ın Ergenekon davalarındaki hukuksuzluğu anlattığı kitabı Samizdat konuşuldu.

Bayülgen, Soner Yalçın ve kitabı Samizdat'la ilgili şunları söyledi:

“Soner Yalçın'ın kitabı bize geldiğinde 'Hemen konuk alalım' dedik. Bu da ağır bir kitap. İçeriği açısından da ağır bir kitap. Soner Yalçın şuan içeride hapsedilmiş durumda. Bu konuda o kadar çok yorumlar yapılıyor. Herkes yazıyor, çiziyor, birbiriyle kavga ediyor. Asıl ne olduğu unutuluyor. Bu adam bu kadar zamandır içeride. Ne olmuş? Nedir Odatv? Bir internet sitesi. Ne yapmış bunlar? Ne için içeri atmışlar bu adamı? Hatırlamaıyoruz. Soner Yaklçın fikir söylüyor. Fikir söyleyen bir adamın içeride olmsı garip değil mi?

Ben Soner Yalçın'ı az tanımama karşın onun şuanda 4 duvar arasında, şu saatte havalandırmaya çıkan, şu saatte yemek yiyen, şu saatte yatan, kalna ve özgürlüğü kısıtlanmış bir insan olarak hapishane koşullarına tahammül etmek zorunda kalan bir adam olarak bana ürpertici geliyor. Adam fikirleri yüzünden içerideyse kitabını nasıl yayımlıyoruz? Bu kitap yasaklanmak istendi mi? Size bir dava açıldı mı? O zaman adam neden
Bir adamı sakıncalı diye içeri koyarsan 550 sayfalık kitapta adam nasıl sakıncasız bir şey yazsın?”

Gelelim baştaki konumuz Erkan Acar'a. Acar, twitter'da Okan Bayülgen'in yukarıdaki konuşmasına dikkat çekti ve “Okan Bayülgen, programında Ergenekon sanığı Soner Yalçın’ı savunmuş. “Programını artık Ulusal Kanal’da yapar herhalde başka yer kalmadı” diye yazdı.

Sık sık tasfiye edilecek gazeteciler listesi yayınlayan Zaman Gazetesi’nden Erkan Acar’ın “herhalde başka yer kalmadı” yorumu TV8’den uzaklaştırılması için ‘düğmeye basıldı mı?’ sorusunu akıllara getirdi.

Evet şunu da söyleyelim Bayülgen'e kapılarımız herzaman açık...

İşte o twit:



ulusalkanal.com.tr