CHP’li aday Barış Demirci, “YSK’ya başvurumuz lehimize olumlu sonuçlandı. Seçimler iptal edildi. 2 Haziran’da yenilenecek. Henüz iptalin gerekçeli kararı elimize ulaşmadı. Kararı bekliyoruz” dedi. 

Yusufeli’nde 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan ilk sayımlarda, CHP’li aday Barış Demirci, 2 oy farkla seçimi önde bitirmişti. 1015 nolu sandığa yapılan itirazlar üzerine yeniden yapılan sayımlarda ise AKP adayı Eyüp Aytekin 3 oy farkla, 1819 oyla seçimi kazandı. CHP adayı Barış Demirci ise 1816 oyda kaldı. Ancak bu sandıkta 4 adet oy pusulası kaybolmuştu. CHP’li aday Barış Demirci’nin itirazı üzerine tutanak tutularak, İl Seçim Kurulu’na itiraz edilmişti. Diğer itiraz konuları ile birlikte bu kez ilçede 6 sandıkta yeniden sayım yapılmıştı. Sayım sırasında bir sandıkta daha oy pusulası tespit edilememişti. Bu sayımlara göre AKP adayı Eyüp Aytekin, 1 oy farkla kazandı. İlçede toplamda 5 adet oy pusulası kayboldu. Başkanlık oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği de belirlenmişti.

CHP’liler, kayıp oy pusulaları olan sandıklarda seçimlerin yenilenmesi ve başkanlık oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği gerekçesiyle usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile seçimlerin ilçe genelinde yenilenmesi talebi ile YSK’ya iki ayrı başvuruda bulunmuştu.

Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı

Yusufeli Belediye Başkan adayı Demirci, “İl Seçim Kurulu ‘seçimlerin yenilenmesine gerek yoktur’ şeklinde bir karar verdi ancak bizim görüşümüze göre bu yanlış bir karar. İki oya ilişkin itirazımın kabul edilmesi nedeniyle aradaki fark bir oya düşüyor. Altı oy da kayıp olduğu için seçimlerin yenilenmesi gerekiyor” açıklaması yapmıştı.

YSK, Yusufeli seçimini iptal etti. Seçim 2 Haziran’da tekrar yapılacak.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber-detay/yusufelide-secim-tekrari.html