İzmir'de meydana getirilen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısında tahsil edilen kararlar, Yunan sanayicileri ve iş çevrelerinde dü üke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından acemi beklentiler yarattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın katılımıyla 8 Mart'ta geçekleştirilen 4. YDİK toplantısını AA muhabirine değerlendiren Türk-Yunan Ticaret Odası Başkanı Panayotis Kuçikos, İzmir'de Türk ve Yunan hükümetleri ortada ehemmiyetli anlaşmalara imza atıldığını belirterek, bu anlaşmaların dü yurt ilişkilerinin derinleşmesine yardım sağlayacağını söyledi.

Toplantı böylecene dü yurt ortada imzalanan anlaşmaların politik manada da ehemmiyet taşıdığını vurgulayan Kuçikos, 'İzmir'de, Türkiye ve Yunanistan ortada imzalanan anlaşmalar gelişigüzel dü yurt düşüncesince de oldukça önemli. Bu anlaşmalar acemi pazarlara sefer açacağı gibi, dü yurt arasındaki yatırımların ve işbirliğinin artmasına hastalık olacak. Aynı zamanda, ilişkilerin henüz da derinleşmesine ve büyüme göstermesine yardım sağlayacak. Bunun elbette politik manada da önemi büyük” dedi.

Kuçikos, Başbakan Davutoğlu'nun, Türk vatandaşları düşüncesince AB devletlerinde vizenin kaldırılması yönündeki teklifini aşırı ehemmiyetli bulduğunu belirterek, hakeza müşterek uygulamanın Yunan turizmine de ivme kazandıracağını tabir etti.

Kaynak: AA