AKP, Yüksek Seçim Kurulu'nun soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkan ve müdürlerinin 23 Haziran seçimlerinde görev yapması kararına itiraz edecek. Kararı doğru bulmadıklarını belirten AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, kararın gözden geçirilmesi için başvuru yapacaklarını söyledi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Şişli 1’inci İlçe Seçim Kurulu başvurusu üzerine alınan karar tartışma yarattı. CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, il seçim kurulları başkanları ve seçim müdürleri üzerinde soruşturma vasıtası ile baskı oluşturulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu insanlara karşı yargıyı silah olarak kullanıyorlar. Siz bizim istediğimiz şekilde görev yapacaksınız, soruşturmanın gideceği yer, akıbeti ona göre şekillenir… Tam bir baskı olarak kullanılan soruşturma. Bu insanlar esasında bir suç işlemedi, doğru şekilde görevlerini yaptılar. Ama seçimin iptali için bir bahane yaratılması gerekiyordu. Tamamen dayanaksız, haksız bir soruşturma ama bu soruşturmayı şimdi de baskı aracı olarak kullanıyorlar. Soruşturma var, şüphelisiniz ama siz yine de görev yapın diyorlar. Demek ki bu tam bir bahaneydi. Şimdi baskı altında görev yapacak insanlar. Nasıl görev yapacak, objektif karar verecekler?”

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026 Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026

İyi Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen de kararı eleştirdi. Seymen, suçlanan kişilerin tekrar görevlendirilmesi için “Tekrar seçimde Sayın İmamoğlu kazanırsa “Vah biz yine burada hata yaptık, bu seçim tekrarlanmalı ya da iptal olmalı” demelerinin önünde engel yok” dedi.

AKP itiraz edecek

YSK’nın kararını AKP’nin YSK Temsilcisi Recep Özel de “YSK’nın bu kararını doğru bulmuyoruz” dedi. YSK’nın Şişli Seçim Kurulu’ndan gelen “hakkımızda soruşturma var. Bu işi sağlıklı götüremeyiz. Bunu değerlendirin” diyerek görüş sorması üzerine “Göreve devam” kararı aldığını hatırlatan Özel, “Bu kararınızı gözden geçirin” diyerek başvuru yapmayı düşündüğünü söyledi.

Özel bugün yapacağını söylediği başvuruda, “Haklarında soruşturma olan seçim müdürleri hakkında bir işlem yapmanız, değiştirmeniz, oraya başka müdürleri göndermeniz gerekir” diyeceklerini, soruşturma geçiren İlçe Seçim Kurulları başkanları için de “Hakim Savcılar Kurulu’na bildirin. Yerlerine daha kıdemli hakim gönderin” müracaatında bulunacaklarını söyledi. Özel, "YSK’nın bu kararını doğru bulmuyoruz." diye konuştu. 

https://t24.com.tr/haber/ysk-nin-secim-kurulu-kararina-akp-den-itiraz,824249