Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde yüzde 70.34 oranında oy alarak seçimi kazanan ancak KHK’ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası seçimde ikinci olan AKP’liye verilecek olan HDP’li Zeyyat Ceylan, “Halkımızın iradesi kayyım zihniyetiyle yine gasp edilmiştir. Biz bu kararı yok hükmünde sayacağız” diyerek, YSK’ya tepki gösterdi. HDP İl Örgütü, karara ilişkin yarın saat 12.00'de Bağlar Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak.

Diyarbakır’ın 400 bin nüfusuyla en büyük ilçesi olan Bağlar’daki seçimde HDP’li Zeyyat Ceylan 116 bin 369 oy (yüzde 70.34) alarak birinci, AKP adayı Hüseyin Beyoğlu ise 42 bin 117 oy (yüzde 25.46) alarak ikinci oldu.

HDP’li aday mazbatanın verilmesini beklerken, AKP’li aday Hüseyin Beyoğlu, YSK’ya başvurarak, Zeyyat Ceylan’ın KHK’dan ihraç edildiğini bu nedenle mazbatanın kendisine verilmesini istedi. YSK’dan bu akşam gelen açıklama AKP lehine oldu.

“YSK’nın kararında hukuk yok, vicdan yok”

T24’e konuşan HDP’li Zeyyat Ceylan, YSK’ya tepki gösterdi. Ceylan, şunları söyledi:

“Biz, YSK’nın verdiği seçilme ehliyeti vardır belgesi ile seçime girdik ve kazandık. Haliyle burada bir hukuksuzluk, eksiklik, seçime girememe durumu var idiyse işin başında YSK’nın bunu bize söylemesi gerekiyordu. YSK, bize ve hukuka karşı görevini yerine getirmiş değildir. Halkımızın iradesini gasp etmiştir. İstedikleri kadar bunu bir hukuki kılıfa büründürsünler. Burada hukuk, adalet, vicdan yoktur. Halkımızın iradesi kayyum zihniyetiyle yine gasp edilmiştir. Biz bir bilgi saklamış olsaydık ha keza, eksik bir evrak sunmuş olsaydık ha keza; devletin geniş araştırma olanakları var. GBT denen bir sistem var. YSK neden bunu yapmadı? Bunu yapmak onun görevi. O zaman geriye tek şey kalıyor. Bu bilinçli yapıldı. Beklediler, kazandık, kazanımımıza el koydular.” 

“Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e götüreceğiz”

“Biz bu kararı yok hükmünde sayacağız. Halkımız da bunu kabul etmeyecektir. Çünkü bu bir irade gaspıdır. Yaşananlar bir zulümdür. Demokratik çerçevede tepkilerimizi ortaya koyacağız. Bir gün değil, her gün tepkimizi ortaya koyacağız. Halkımızın ortaya koyduğu iradeye hem saygı duyacağız hem sahip çıkacağız. Hukuksal olarak Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e kadar götüreceğiz.” 

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/ysk-nin-mazbata-verilmeyecegini-acikladigi-khk-li-belediye-baskani-halkin-iradesi-kayyim-zihniyetiyle-yine-gasp-edildi,816291