Mart ayında gerçekleşen yerel seçimlerde, Adnan Selçuk Mızraklı Diyarbakır'ın, Ahmet Türk Mardin'in, Bedia Özgökçe Ertan da Van'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na HDP'den aday olmuş ve seçimi kazanmıştı. İçişleri Bakanlığı, 3 ismi de bugün görevlerinden uzaklaştırarak, yerlerine kayyum atadı.

Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

KİRLİ SİCİLLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Görevden alınan Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları'nın PKK bağlantıları ise dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın Almanya'da öldürülen teröristle ilgili basın açıklaması yaptığı, terörist cenazelerine katıldığı, terör suçlusunun ismini bir caddeye vermek istediği ve yaralı PKK'lıları tedavi ettirdiği ortaya çıktı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın ise, terör suçundan ihraç edilenleri belediyeye doldurduğu, terörist cenazelerine katıldığı ve şehit yakınlarını işten çıkardığı öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla tahliye olan ve Mardin'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün de terör örgütü PKK'nın eylemlerine destek verdiği biliniyor.

YSK NEDEN İZİN VERDİ?

Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının terör örgütleriyle ilişkileri dikkat çekerken, YSK'nın bölücü terör örgütü ile ilişkili sicillere sahip bu isimlere aday olmaları için izin vermesi, tepki çekti. İçişleri Bakanlığı 3 büyükşehir belediye başkanın görevden alınmasına neden olan faaliyetleri ayrıntılı şekilde görsellerle paylaştı. Söz konusu üç ismin terörle iltisaklı olmasına rağmen seçime girmesine neden izin verildiği sosyal medyada da tartışma konusu oldu. 

İçişleri Bakanlığı belediye başkanlarının görevden alınmasına neden olan faaliyetleri yaptığı paylaşım şöyle:

diyarbakir-001.jpgvan-002.jpgahmet-turk.jpg

Üç büyükşehir belediye başkanının terörle ilişkili sicillerine rağmen YSK tarafından seçimlere girmesine izin verilmesi ile ilgili sosyal medyada gelen tepkilerden bazıları ise şöyle:

1 Nisan'da okullara seçim tatili! 1 Nisan'da okullara seçim tatili!

1-20190819115905.jpg2-20190819115905.jpg3-783.jpg

a4261d0b-dd6b-44ff-8c3a-35fc7790d15b.jpg

6-147.jpg

Kaynak Yeniçağ