AKP süreci günlerce uzatıp aradaki farkın biraz daha azalmasını planlarken, gelinen son farka göre İstanbul için alınacak kararın da şekilleneceği ileri sürülüyor.

Dün Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükçekmece kararı için toplandığı haberi büyük ses getirirken, saatler sonra kararın ertelendiği duyuruldu.

Kararın ertelenme gerekçesi günler öncesinde Hürriyet gazetesinde yer alan bir haberle bire bir aynı oldu.

Haberde İstanbul'daki yeniden sayımlar tamamlanana kadar YSK'nın İstanbul için karar vermeyeceği öne sürülürken, YSK'nın dünkü erteleme kararı aynı gerekçeye dayandırıldı.

SAYIM NE KADAR SÜRECEK

Bu durumda gözler İstanbul'da sayımların devam ettiği tek yer olan Maltepe'ye çevrildi.

Maltepe'de YSK kararıyla tüm sandıkların yeniden sayımı yapılıyor.

YSK'nın 4 Nisan'da aldığı bu kararın ardından aradan geçen süreçte 1089 sandıktan sadece 403'ü sayılabildi. 

Konuya ilişkin süreci Maltepe'de takip eden ve geçtiğimiz günlerde soL'a değerlendirmede bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, sayımlarda ciddi hiçbir değişiklik olmadığını, sadece sürecin uzatılmak istendiğini vurgulamıştı.

4 Nisan'dan bu yana Maltepe'de yapılan yeniden sayımlarda Binali Yıldırım lehine sadece 134 artı oy çıkarken, sayımlar tamamlana kadar aradaki farkı düşürecek bir sonucun da çıkması beklenmiyor.

Buna karşın AKP ve MHP süreci yavaşlatmak, sayım işlemlerini uzatmak için her an yeni bir hamle yapıyor.

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/turkiye/ysk-buyukcekmece-kararini-ne-zaman-verecek-iste-akpnin-secim-plani-260714