KAYSERİ

Kayseri'de kere kontrolü esnasında durdurulan ortak otobüsün içinin, kaçakçılık üzere hususi kendisine düzenlenmiş olduğu belirleme edildi. İki ferdin bulunmuş olduğu otobüste meydana getirilen aramada, 70 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri-Malatya yolu yürütüm noktasındaki kontrollerde, Van'dan mevrut ortak geçici otobüsünü durdurdu.

Otobüste kontrol fail ekipler, normalde 54 aşağı mahalle olması müstelzim otobüste 23 aşağı mahalle bulunduğunu ayırt etti. Aracın art bölümündeki 2 esna koltuğun ve en sondaki 5'li koltuğun sökülerek boylu boslu cıncık ile bölündüğü belirleme edildi. Camın yerinden sökülmesiyle zulalanmış 55 bin paket gümrük kaçağı sigaraya ulaşıldı.

Aramayı detaylandıran ekipler, arabanın art kapısındaki merdivenlerin ve portbagaj bölümünün de hususi bölmeli bulunduğunu ayırt ettti. Bunun için delgi ve tornavida sayesinde oluşturulan hususi bölmelerde de 15 bin paket gümrüksüz sigara ele geçirildi.

Operasyonda çoban H.A. ile ona iane etmiş olduğu öğrenilen A.K. gözaltına alındı.

Muhabir: Murat Asil


Kaynak: AA