ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr'i kabulünde, Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi'nin, iki ülke dışişleri bakanlarının başkanlığında ilk kez Ankara'da toplanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cubeyr'i Çankaya Köşkü'nde kabul eden Yıldırım, görüşmede, Suudi Arabistan ile her alanda derinleşen ilişkiler bağlamında iş birliğine yeni boyut kazandıran Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi'nin, iki ülke dışişleri bakanları başkanlığında bugün ilk kez toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde

Adil Bin Ahmed el-Cubeyr de ziyaretinin, Türkiye ile her alanda olumlu seyreden iş birliğinin yansıması olduğunu belirtti.

Görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını dile getiren Cubeyr, bölgesel iş birliğinin sunduğu fırsatlara da değindi.

Askeri, güvenlik ve terörle mücadele konularında iş birliği ve Suudi Arabistan'ın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeledeki güçlü desteğinin yanı sıra ekonomi, enerji, ulaştırma alanlarındaki iş birliği konuları da değerlendirildi.

Görüşmede, bölgesel gelişmeler ve iki ülke arasındaki iş birliği platformları da ele alındı.

Muhabir: Sinan Uslu

Kaynak: AA