Gaziantep'te yaşanan terör faciası ve PKK'nın art arda gelen eylemleri, yeni anayasa müzakerelerindeki 'milli güvenlik' tartışmasını alevlendirecek. 

Müzakereler, temel hak ve hürriyetler bölümündeki 'parti kapatma' başlığı ile gelecek hafta salı günü başlıyor. Dört parti arasında kimi maddelerde derin görüş ayrılıkları bulunuyor. 
AK Parti ve MHP, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğü haklarının 'milli güvenlik', 'kamu düzeni' gerekçeleriyle sınırlanmasını talep ediyor. BDP, bu maddede milli güvenlik ve kamu düzeni kriterlerini toptan reddediyor. CHP de kamu düzeni kriterine karşı çıkıyor.
 
TEHLİKELERİ HESAPLADIK
 TBMM Uzlaşma Komisyonu'nun MHP'li üyesi Faruk Bal, MHP'nin bugün yaşanan terör olaylarını görerek, anayasa müzakerelerini sürdürdüğünü söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu stratejik konumu nedeniyle maruz kalabileceği tehdit ve tehlikeleri hesap ettiklerini kaydeden Bal, 'Bu yüzden de şimdiye kadar sunduğumuz önerilerde değişiklik yapmaya ihtiyaç duymuyoruz. Gaziantep'te yaşanan olayların gerçekleşebileceğini düşünerek, milli güvenlik kavramının sınırlayıcı değer olarak anayasada yer alması gerektiğini savunuyoruz. Milli güvenlik, MHP'nin hassasiyetle üzerinde durduğu bir kavram' diye konuştu.
 CHP'li Komisyon üyesi Atilla Kart da 'Biz belli maddelerde milli güvenlik, bazı maddelerde kamu düzeni kriterlerini savunuyoruz. BDP ise tümden karşı' dedi.
 Ebru TOKTAR ÇEKİÇ/AKŞAM