LONDRA - Gökhan Kurtaran

Renaissance Capital’ın Küresel Başekonomisti Charles Robertson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk lirasının son 2 yıllık ortalamasına bakıldığında şu anda yaklaşık yüzde 5 daha ucuz seviyede olduğunu gördüklerini ifade etti.

Gelişen ekonomilere bakıldığında bu seviyelerde fazla para birimi olmadığını, bunun da Türk lirasını kendileri için ilginç kıldığını kaydeden Robertson, "Dolar/TL’de 3,38 seviyelerini görebileceğimizi düşünüyorum. Bu bir haftada da olabilir, 3 ay içerisinde de gerçekleşebilir. Önümüzdeki aylarda Türk lirasının daha iyi bir performans göstermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisinin devam ettiğini belirten Robertson, Türk lirasının önümüzdeki dönemde değerlenmesini beklediğini söyledi.

Yatırımcı için Türkiye'nin hala kar getirisi yüksek bir alternatif olduğunu vurgulayan Charles Robertson, Türk tahvillerinin hala 2 haneli getiri sağladığını, bunun da gelişen ve gelişmekte olan ekonomiler içerisinde çok sık rastlanır bir durum olmadığını söyledi. Robertson, "Fon yöneticisi olsaydım satın alırdım." dedi.

Robertson, Türkiye’de enflasyonun gelecek dönemde düşüş eğiliminde olmasını beklediğini söyledi.

Kaynak: AA