Basın toplantısında açıklamaları Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt yaptı. Gökhan Öğüt, toplantıda yaptığı konuşmasında “Taahhüdümüz Türkiye’de en geniş coğrafyalarda 4.5G hizmeti verebilmek. Buna da o kadar güveniyoruz ki, herhangi bir tereddüt kalmasın diye 1 Nisan sabahı hem mağazalarımızda hem ‘4 bucak.com’ web sitesinde hem de abonelerimiz uygulamalarında, evlerinde, mahallelerinde, iş yerlerinde Vodafone’nin 4.5G hizmetinin olup olmadığını rahatlıkla sorgulayabilecekler. Bununla da kalmayıp, kapsamayla ilgili her hangi bir problemlerini, teveccühlerini de bizlere iletebiliyor olacaklar. Bunu önemsiyoruz; Türkiye’de ilk bir operatör, kapsama alanını, çekim noktalarını, hangi bölgelerde, hangi sokaklarda, hangi evlerde olduğunu gönül rahatlığıyla kendisine güvenerek paylaşıyor olacak' dedi. 

  FATURA SORUSU

Gökhan Öğüt, bir gazetecinin “4.5G faturalara nasıl yansıyacak?' sorusuna şöyle yanıt verdi:“Abonelerimiz herhangi bir tarife değişikliği yapmadan 1 Nisan itibariyle 4.5G’yi kullanmaya başlayacaklar. Tarifelerinde internet kotaları bittiği zaman ekstra ücret ödemeden kullanmaya devam edecekler ve ay sonunda ne kadar kullandıklarını görüp, eğer istiyorlarsa kendilerine en uygun tarifeyi seçme hakkına sahip olacaklar. Bazı abonelerimiz zaten tarifelerindeki kotanın yeterli olduğunu görecekler, tarifelerinde kalacaklar, bazıları bunun daha yüksek olduğunu görecekler ama bir taraftan dakika ve sms’lerine bakıp çok daha farklı bir tarifeye geçip belki orada şu anki tarifelerinden daha uygun bir ödeme yapacaklar. 

Bazıları da aslında ihtiyaçları olan internet kotasının çok daha farklı olduğunu görüp daha yüksek faturalı bir tarifeye geçme hakkına sahip olacaklar. Burada önemli olan ne kadar artacağı değil, abonelerimize bunu seçme ve faturalarına kendilerinin karar verme hakkını veriyor olmamız. Faturanın ne kadar geleceği bir tesadüf ya da bir şans olmayacak bunu bire bir abonelerimiz bir ayın sonunda 4.5G’yi denedikten sonra kendileri karar verecekler. Vodafone aboneleri hazır ama endişe ve tedirginlik var, ‘geçtiğimde ne olacak?’ endişesi var. Zaten o yüzden biz ‘4 bucak G deneme kampanyasını’ yapıyoruz. Abonelerimiz, ‘O birinci ayda kullanmak ne demek, memnuniyet, kapsaması, ne kadar kullanırım, faturama nasıl yansıyacak’, bir ay boyuncu bunu deneyimleme, ay sonunda da kara verme şansı bulacak.'

Kaynak: DHA