Habertürk'teki işinden kovulduğundan bu yana etrafta pek görünmeyen Yiğit Bulut, Ülke Tv'nin konuğu oldu. Sakallı görünümüyle dikkat çeken Bulut programda, kamuoyu ilgisinden uzak kaldığı dönemi boş geçirmediğini gösteren ifadeler kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın "faiz lobisi" hakkındaki sözlerini yorumlayan Bulut, "Bütün hayatım boyunca ekonomi çalışmalarımdan bir cümleye geldim. Kütüphaneler devirip, gecelerce bilgisayar programlarında denklemler üzerine çalışıp geldiğim bir cümle var. Bunu bütün samimiyetimle, şerefimle söylüyorum. Faiz haramdır" dedi.

Yiğit Bulut'tan al taktikleri
Yiğit Bulut’un habere konu olan açıklamalarına karşın uzun süre çalıştığı Habertürk’te Ekonomi Koordinatörü olduğu dönemde yazdığı yazılarla faizle nasıl para kazanılacağını anlatıyordu. Örneğin 9 Temmuz 2009 tarihli "Dolarda kısa vadeli dip göründü mü?" başlıklı yazısında şunları söylüyordu:

En çok sorulan soru; "dalgalı kur" sistemleri "nedir", "nasıl çalışır"? Bu sistem içinde nasıl para kazanılır? Türkiye'de uygulanan gerçek bir "dalgalı sistem midir"?

Çıkarımlar halinde aktarayım...

1. Dalgalı kur sistemlerinde "dolardaki hareketi dairesel olarak algılamak" ve tepeler gibi dipler de olacağını bilmekte yarar var. Bu tespiti bugüne uyarlarsak; diplerden birini daha doğrusu yeni bir dip oluşumunu şu anda test ediyoruz. Dibin nerede son bulacağını bilmek henüz mümkün olmadığı için "burasıdır" diyerek ani bir karar almak mantıklı değil. Dip oluşumu "faiz kaybetmeden" TL'de kalarak, sonuna kadar yararlanarak izlenebilir.

2. Dalgalı kur ve önceden yapılan dolar borçları nasıl sorgulanabilir? Taban oluşumu dönemlerinde "süreç uzun olabilir". Böyle bir yapı içinde "zaman maliyet" veya "fırsat getiri" dediğimiz dinamiklerden yararlanmak için "mümkün olduğu" sürece TL'de faiz kazanıp, borcu dolar ile ödemek kârlı olabilir. Bugüne uyarlarsak; dolar düştüğü sürece "dönüş öncesine kadar sinirleri sağlam şekilde dayananlar" faiz kazanmaya devam eder.

Kısa bir aranın ardından Adnan Oktar'ı andıran sakallarıyla yeniden ekranlarda beliren Bulut, artık verdiği bu tavsiyelerin günah olduğuna karar vermiş gibi görünüyor.

(soL-Haber Merkezi)