ANKARA

Yasa dışı yıldırı örgütünün hisse senedi ve faaliyetlerini övgücü yayınlar meydana getirdiği sakatlık organıyla belirleme edilen İMC TV ile Türksat AŞ arasındaki sözleşmenin feshedildiği bildirildi.

Türksat AŞ'den meydana getirilen açıklamada, çıkışlı yönetsel organlar kabilinden maruz neşriyat lisansı bulunan iletişim araçları bakım sağlayan kuruluşlara sığa tahsis fail Türksat AŞ'nin, 6112 önemli Kanun yönünde mazruf denetimi etme fariza ve sorumluluğunun olmadığı tabir edildi. Bu kapsamda İMC TV ile sözleşme imzalandığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Ancak şirketimize gönderilen sakatlık organı yazısı ve ekinde mevcut uzman tutanağı ile muhatap firmanın PKK/KCK silahlı yıldırı örgütünün propagandasını meydana getirdiği belirleme edilmiştir. Milli güvenliğimize müteveccih açıkça yıldırma gerçekleştiren gayrikanuni yıldırı örgütünün hisse senedi ve faaliyetlerini övgücü yayınlar meydana getirdiği sakatlık organı ile belirleme edilen İMC logolu TV ile sözleşmenin devamının beklenmesinin kabil olmaması, hukukun umumi ilkeleri ve akdedilen sözleşmenin ilgilendiren maddeleri kapsamında sözleşmesi feshedilerek neşriyat iletimi sonlandırılmıştır.'

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Kaynak: AA