ANTALYA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD), Akra Barut Otel'de düzenlediği kahvaltıda, dernek üyeleri ve gazetecilerle bir araya geldi.

Ekonominin artık siyasetten ve dış ilişkilerden bağımsız olmadığını, sürekli bir belirsizlikte piyasaların tedirginlik yaşadığını belirten Günal, belirsizlikleri aşmadan yapısal önlemleri almanın mümkün görülmediğini ifade etti.

Yatırımcının önünü açmak, daha fazla istihdam için yüksek teknoloji ürünlere yönelmek gerektiğini vurgulayan Günal, istihdamı karşılamak için fabrikalara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Batı'nın Müslümanlar ve Türklere karşı her zaman ön yargılı olduğuna değinen Günal, Türkiye'nin AB'ye ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda önemli katkılar sunacağını ancak siyasi kaygılarla bahaneler üretilerek, sürecin uzatıldığını bildirdi.

"Türkiye'deki istikrar Avrupa açısından da önemli"

Türkiye'deki istikrarın Avrupa açısından da önemli olduğuna işaret eden Günal, artık uluslararası toplumun iç içe bulunduğunu belirtti.

MHP'nin yeni anayasa çalışmalarında aldığı inisiyatife de değinen Günal, "Belirsizlikleri gidermek ve iş adamlarının önünü görerek, yatırım kararlarını almalarını sağlamak gerekiyor. Türkiye'yi kısır siyasi çekişmelerden ve sistem tartışmalarından kurtarıp, yapısal sorunlarımızın çözümüne odaklanacak bir hükümet sistemine ihtiyacımız var. Hepsi birbiriyle bağlantılı. Bunu anlamazsak MHP'nin duruşunu da Türkiye'nin gidişini de anlamamız mümkün olmaz." diye konuştu.

Günal, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA