TRABZON

Trabzon'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yardımı ile Büyükşehir Belediyesince 84 dönüm üstünde yaptırılan Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi, kısaca 4.2 milyon liraya dünyalık olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çağlayan Mahallesi'nin Kendirli mevkisinde inşası bitmeme fail Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi inşaatında tetkikte bulunmuş oldu ve yetkililerden bilgelik aldı.

Türkiye'nin en büyük ve çağdaş merkezinin inşa edildiğini tamlayan Gümrükçüoğlu, 'Türkiye'de hayvan dostu barınakların en büyüğü ve en kapasitelisi, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın bizlere tahsis etmiş olduğu arazide yapılıyor. Yüklenici şirket burada, elektriğini jeneratörden sağlayarak suyu ise taşıyarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu güçlü düzentileme şartları zımnında şirket yetkililerine teşekkürname ediyorum' dedi.

Gümrükçüoğlu, merkezin 450 kapik kapasiteli olacağını vurgulayarak, 'Merkezde başkaca çıkmaz hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathaneler toprak alacak. Ayrıca pisik evi de yapılacak. Merkez zarfında ziyaretçilerimize akıllıca istirahat bölgeleri inşa edilecek' niteleyerek konuştu.

Gümrükçüoğlu, 4 milyon 240 bin liraya dünyalık olacak merkezin 84 dönüm üstünde inşa edileceğini anımsatarak, katkıları zımnında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkürname etti.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

Kaynak: AA