Yeşim TURAN
Yeşim TURAN
02 Şubat 2018 Cuma 20:37
Türkiye'den Yunanistan'a DHKP/C mensubu Doğan tepkisi

ANKARA

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 28 Kasım 2017 tarihinde Atina’da düzenlenen operasyonla yakalanan DHKP/C mensubu Mehmet Doğan'a ilişkin iade talebinin, Atina Temyiz Mahkemesi tarafından reddedildiği hatırlatıldı.

Kararın büyük hayal kırıklığı yarattığı vurgulanan açıklamada, bu kararın Yunan mahkemelerinin terör örgütlerini kollayan yaklaşımına yeni bir örnek olduğu belirtildi.

Temyiz Mahkemesinin kararının, Yunanistan'ın terörle mücadele konusunda uluslararası sorumluluğuyla bağdaşmadığı, iyi komşuluk ilişkilerine de yakışmadığı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında, "Bundan sonraki süreçte Yunan yargısının siyasi baskılardan uzak, hukuka uygun ve adil kararlar vermesini bekliyoruz." ifadesine yer verildi.

Muhabir: Dildar Baykan

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 02.02.2018 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.