İSTANBUL

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu 16. MÜSİAD EXPO'nun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2002'den sonra ekonomik alandaki gelişme ve hamlelerini büyük bir gurur ve büyük bir dikkatle takip ettiğini söyledi.

KKTC olarak Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda ve her konuda birlikte büyük mesafeler kat ettiklerini belirten Özgürgün, Türkiye'nin, bugün gelinen noktada çok önemli hamleler ve çok önemli ilerlemeler sağladığını kaydetti.

Özgürgün, "Dünya liderliğine, 2023'te 500 milyar dolar hedefine yürüyen bir anavatan Türkiye var." dedi.

MÜSİAD'ın bu çok önemli alandaki öncülüğünü gururla takip ettiğini dile getiren Özgürgün, "1. KKTC fuarını da açıyoruz. 2 bin metrekarelik bir alanda onlarca firmamızın katıldığı MÜSİAD ve ana vatan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile birlikte açıyoruz. Yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"FETÖ'nün bütün faaliyetlerini yasakladık"

Özgürgün, KKTC Hükümeti olarak 21 Temmuz günü FETÖ örgütünü KKTC'de terör örgütü olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, "Bütün faaliyetlerini yasakladık. Gerekli kuvvetlerimiz, polisimiz en ufak bir iltimas göstermeden her türlü olabilecek girişimi takip ediyor." dedi.

Özgürgün, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile Yenikapıdaki mitinge katıldım. Hayatımın en güzel gününü yaşadım. Milyonlarca insanı KKTC Başbakanı olarak değil bir Türk olarak selamladım. Böyle bir gururu yaşadığım için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.16. MÜSİAD EXPO fuarı ana vatan Türkiye'nin üretmeye ve büyümeye devam etmesinde 100'ü aşkın ülkeden 200 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması beklenen çok önemli bir etkinlik. Bölgenin en kapsamlı ticaret fuarı. Türkiye iş dünyası için önemli bir adıma imza atıyorlar."

Muhabir: Gökhan Yıldız

Kaynak: AA