2 bebeğin de hayatını kaybettiği olayda, medyanın teknede bulunan herkesi “FETÖcü” diye suçlaması tepki çekti.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyenlerin bulunduğu teknenin batması sonucu 2’si bebek 6 kişi hayatını hayatını kaybetti, 9 kişi kurtarıldı.

Teknedeki yetişkinlerin, FETÖ üyesi olduğu ileri sürüldü, ve medyada “FETÖcüler kaçarken öldü” başlıkları atıldı.

2 bebeğin de hayatını kaybettiği olayda, medyanın teknede bulunan herkesi “FETÖcü” diye suçlaması tepki çekti.

Öyle ki; teknedekilerin bazıları hakkında arama kararı vardı ancak kesinleşen mahkeme kararı yoktu. Hatta, teknede bulunanların 2’si bebek, 1’i çocuktu.

Medyanın bu tavrına tepkiler gecikmedi.

Sosyal medyada toplumun tüm kesimleri, medya tarafından bebeklerin “FETÖ’cü” ilan edilmesine tepki gösterdi.

15 Temmuz darbe davalarının müdahil avukatlarından Mustafa Doğan İnal sosyal medya hesabından “Müslüman her koşulda adaletli ve merhametlidir! Kendisinden olsun olmasın herkese adil davranır! Ahlaksızca, müstehzi bir şekilde hiçbir acı ve ölümle dalga geçmez velevki düşmanı olsa bile!” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Ayrıca sosyal medyada olay anında çekilen fotoğraflar paylaşıldı ve medyanın tavrına tepki gösterildi.

4’Ü TUTUKLANDI

Bu arada teknenin batmasının ardından sağ kurtarılan 9 kişiden, haklarında arama kaydı bulunan 4'ü, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3'ü çocuk, 2'si kadın, 6 kişi yaşamını yitirdiği olayda, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Tekne faciasının ardından hastanedeki tedavileri tamamlanan 9 kişi, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından haklarında Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce arama kaydı bulunan İ.A., B.Ç., E.A. ile Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aranan H.A., Ayvalık ilçesinde SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden alınan ifadesinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İ.A.'nın örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeninin kocası olduğu, aile hekimiyken KHK ile ihraç edildiği, örgütün Edremit ilçe imamı olduğu ileri sürüldü.

Olayda kızı R. Ç.'yi kaybeden kendisi ise sağ kurtarılan B.Ç.'nin de Edremit'te kuyumculuk yaptığı hakkında arama kararı olduğu kaydedildi.

H.A.'nın ise Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen iken KHK ile ihraç edildiği, ByLock kullanıcısı olduğu ve Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca arandığı tespit edildi. H.A'nın. olayda boğulan S.A.'nın eşi olduğu bildirildi.

Eşi S.A. boğulan E.A.'nın da yine ByLock kullanıcısı olduğu Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca arandığı kaydedildi.

Odatv.com