ANKARA - Selen Temizer

Ankara Yardım ve Dayanışma Platformu (AYDAP) Koordinatörü Asım Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 dernek ve vakfın bir araya gelmesiyle oluşan AYDAP'ın Ankara'daki Suriyeliler arasındaki koordinasyonu, yardım faaliyetlerini, projeleri en iyi şekilde sağlamayı amaçladığını söyledi.

Mahalledeki yaklaşık 50 bin Suriyelinin istisnai olaylar dışında Türk sakinlerle yan yana, komşuluk ilişkisi içinde yaşadıklarını belirten Halil, "Her milletin içinde olumsuz olaylara katılan insanlar vardır. Bunun oranı yüzde 1 civarındaysa çok düşük demektir. Biz Suriyelilerin kanaat önderleri olarak bunu sıfıra çekmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"Provokasyonların çoğunu Esedciler yapıyor"

Türk ve Suriyelilerin kardeşlik hukukuna zarar vermeyi hedefleyen provokasyonlara değinen Halil, şöyle konuştu:

"Suriye halkı şunu çok iyi biliyor ki dünyada onlara kucağını açan tek ülke Türkiye oldu. Suriyeliler, Türk halkına bambaşka gözle bakıyor ancak içimizde Suriye'den gelen bazı Esedciler var. Kargaşa çıkarmayı amaçlıyorlar ama bunlar Türkiye'deki Suriyeliler içinde azınlık."

Halil, Türk kardeşlerine mesaj göndermek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Onlar bizim baş tacımızdır, din kardeşimizdir. Aynı tarihi paylaştık. Türk kardeşlerimize minnettarız. Arapların bile yapmadığı iyilikleri bize yaptılar. Onlara en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Onları seviyoruz. Kardeş olarak bakıyoruz. Onların da bize şöyle bakmalarını isteriz: İçimizde mutlaka yanlış, kötü insanlar vardır. Aslında bizim içimizdeki Esedciler olayları karıştırıyor. Sırf Suriyelilerin imajını bozmak için bilerek yapıyorlar. Amaçları iki toplumu da kışkırtmaktır. Türkiye içinde olay çıkarmaktır. Amaçları Türkiye'nin duruşunu bozmaktır. Türk kardeşlerimizin bunlara inanmamalarını rica ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimize de 'Lütfen ama lütfen, daha çok uyum sağlayalım.' diyoruz. Türk toplumunun hassasiyet gösterdiği konulara hassasiyet göstermelerini söylüyoruz. 'Onların kültürüne, yaşam tarzlarına daha çok uyum sağlayalım.' diyoruz."

İki toplumun Önder Mahallesi'nde uyum içinde yaşadıklarını görmek isteyen herkesi mahalleye davet eden Halil, "Ankaralılara sesleniyorum. Türk kardeşlerimizi mahallemize bekliyoruz. Gelsinler, misafir edelim. Buradaki uyumu gördükten sonra duyduklarına değil, gördüklerine inanacaklardır." dedi.

Kaynak: AA