Tunç Soyer yüzde 58.10 oy oranıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Soyer, bugün İzmir İl Seçim Kurulu'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Törenin ardından Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında Aziz Kocaoğlu'ndan görevi devraldı.

Tunç Soyer İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra a büyükşehir belediye başkanlık makamına gelerek Başkan Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu tarafından karşılandı.

Aziz Kocaoğlu devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, “Partiler genel merkezler aday gösteriyorlar. Esas bizi büyükşehir belediye başkanı yapan İzmirli hemşehrilerimizin teveccühü ve oylarıdır. Beni büyükşehir belediye başkanı seçtikleri için ben ve ailem adına teşekkür ediyorum. Bize 3 dönem bu onurlu görevi yaşattılar. Seçilmiş başkanlığın da sonu var. Benim de hedefim partili bir başkana teslim etmekti. Zamanı geldiğinde zirvede bırakılması gerekiyordu, bırakmaya karar verdim. Bugün son derece, aday olmayacağımı 1 Ekim’de açıkladıktan sonra köylerimizde mahallelerimizde partim için çalışmaya devam ettim. Karınca kararınca elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştık. Ben başta 2009 ve 2004’te beni Bornova’ya ve büyükşehire aday gösteren Deniz Baykal başta olmak üzere parti meclisi üyelerine MYK üyelerine, ayrıca 2014’te yine Sayın Kılıçdaroğlu başkanlığındaki genel merkezimize sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı

"İzmir asla Aziz Kocaoğlu'nu unutmayacak"

Devir teslim töreninde Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan sonra kısa bir konuşma yapan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum. 15 yıldır büyük bir onur ve başarıyla belediye başkanlığı yapan Aziz Başkandan görevi devralacağım için. Gerçekten İzmir asla Aziz Başkanı ve yaptıklarını unutmayacak. Kendisinden müsterih olmasını diliyorum. Bayrağı bulunduğu yerden daha yukarı çıkarmak için canla başla çalışacağız. Her zaman başımız sıkıştığında yine yanınıza geleceğimizi bilmenizi istiyorum. Eksik olmayın başkanım” diye konuştu.

"Koltuğu boşaltmayanlara ders olur umarım"

Tunç Soyer bugün İzmir İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. Mazbatasını alırken Soyer'e  İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti. Soyer mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada; "Tarihi MÖ 6500 yıl öncesine giden 8500 yıllık bir şehre belediye başkanı olmanın büyük gururunu yaşıyorum. İzmir'in 35. belediye başkanıyım. Gerçekten büyük bir gurur bugün aynı zamanda efsane belediye başkanı rahmetli Ahmet Piriştina'nın doğum gnü. Onun efsanesine de sahip çıkacağım. Şunu da biliyorum ki bu bir nöbet, nöbetin sonu geldiğinde onuda büyük bir gururla bırakmayı bileceğiz. Ankara'da, İstanbul'da o koltuğu boşaltmayanlara da ders olur umarım. Bu kenti koruyup ileriye taşımak için aşkla çalışacağım" dedi.

Soyer, cumartesi günü yaptığı açıklamada, kendisini tebrik için çiçek ya da çikolata gönderilmesi yerine İzmir'de Güzelbahçe Kütüphanesi'ne kitap bağışı yapılması çağrısında bulunmuştu. 

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/tunc-soyer-mazbatasini-aldi,815860